Inge van den Biggelaar opende precies een jaar geleden de nieuwe studio van Omroep Dommelland. (Foto: Peter de Koning).
Inge van den Biggelaar opende precies een jaar geleden de nieuwe studio van Omroep Dommelland. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

INGE VAN DEN BIGGELAAR LEGT VOORZITTERSTAKEN NEER

'Omroep was toch wel mijn kindje'

PÅL JANSEN

Acht jaar lang zette Inge van den Biggelaar uit Liempde zich als voorzitter in voor Omroep Dommelland. Maar eind dit jaar legt zij haar taken neer. ,,Met pijn in het hart. Het is natuurlijk toch wel mijn kindje geweest."

De gedachte om te stoppen overkwam Van den Biggelaar een beetje. ,,Op muzikaal en creatief vlak heb ik ook nog allerlei plannen", vertelt ze. De voorzitter van de lokale omroepstichting runt ook het muziekproject The Star Company én treedt op als zangeres. ,,Maar ik merkte toch dat sommige zaken op de lange baan werden geschoven", licht ze toe. ,,We zijn weliswaar een vrijwilligersorganisatie, maar alles moet toch professioneel worden opgepakt. En ik heb ook ontzettend veel geleerd op het vlak van techniek bijvoorbeeld. Dan word je ook binnen de organisatie sneller gevraagd mee te helpen."

Zo verschijnt Van den Biggelaar vaak voor de camera als presentatrice. Onder meer van Boxtel Natuurlijk. ,,Dat blijf ik nog wel doen. Ik moest er over nadenken, maar het is een ontzettend leuk programma om te maken. Dus toen ik werd gevraagd, heb ik ja gezegd."

VERHUIZING

Ook achter de schermen steekt Van den Biggelaar veel tijd in de lokale omroep. Van gesprekken met het gemeentebestuur van Boxtel tot aan het opzetten van samenwerkingen. Zo is de omroep momenteel bezig met het filmproject omtrent kinderrechten met Brede Scholen Boxtel. ,,Maar een van de grootste uitdagingen was de verhuizing", vertelt ze. ,,Vorig jaar trokken we van Stapelen naar De Baanderije. We hadden echt een ruimte nodig waarin we onze apparatuur kwijt konden en een professionele organisatie konden huisvesten."

Aan de Parallelweg Zuid is nu een professionele studio ingericht. Van den Biggelaar begeleidde ook het digitaliseringsproces van de omroep. ,,En we hebben nog iets nieuws: een mobiele registratie-set: zo kunnen we op locatie live uitzenden."

De voorzitter rondt nu haar taken af om de functie 'instapklaar' te maken voor de volgende preses. Het stichtingsbestuur van de omroep is op zoek naar een nieuwe kandidaat. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@omroepdommelland.nl.