PLOEG INCASSEERT DRIE TEGENTREFFERS

Essche Boys verliest kansloos in Elshout

De prima wedstrijd die Essche Boys een week eerder speelde tegen Wilhelmina, kreeg zondag in Elshout geen vervolg. Al vrij snel kwam de club op achterstand en verloor vrij kansloos met 3-0.

De thuisploeg begon sterker aan de wedstrijd waardoor Essche Boys zich beperkte tot verdedigen. De blauw-witten stonden zwaar onder druk en kwamen na tien minuten al op achterstand. De aanvalsdrang van Elshout werd minder na de openingstreffer waardoor de bezoekers beter in de wedstrijd konden komen. Zij kregen ook enkele kansjes, maar die leidden niet tot een gelijkmaker. De pogingen van Lars van Wanrooij, Tim van Velthoven en Robin van Beek mistten de kracht om echt gevaarlijk te worden. Tegelijkertijd moesten de gasten waken voor de gevaarlijke counters van de thuisploeg. Elshout creƫerde de nodige mogelijkheden in het laatste kwartier voor de rust om de score uit te brengen, maar de schade bleef voor de bezoekers beperkt.

FYSIEK SPEL

In het tweede bedrijf probeerde Essche Boys meer tegenstand te bieden op het fysieke spel van Elshout, maar de ploeg slaagde daar niet echt in. De gastheren beslisten de wedstrijd namelijk binnen tien minuten na rust. Weliswaar op eigenaardige wijze: bij de 2-0 leek de bal van de lijn te worden gehaald, maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing een doelpunt toe te kennen.

Met een knal van afstand tekende Elshout de derde treffer aan en was de wedstrijd beslist. Desalniettemin zocht Essche Boys nog naar een treffer. Zij kreeg hier ook nog de nodige kansen voor, maar er werd slordig omgesprongen met de afronding. Zo was Pim Laansma dicht bij een doelpunt en zag Cas den Ouden zijn inzet van de lijn worden gehaald. De thuisploeg vond de voorsprong wel prima en werd niet meer dreigend. De wedstrijd kabbelde naar het einde en na negentig minuten vond ook de scheidsrechter het mooi geweest.

Het duel verliep niet zoals het team uit Esch had gehoopt, maar tijd om lang stil te staan bij deze nederlaag is er niet. De komende drie wedstrijden zijn namelijk met directe concurrenten in de strijd tegen degradatie. De duels moeten hoe dan ook worden omgezet in goede resultaten, wil de formatie de aansluiting met de middenmoot vinden. Te beginnen met VCB uit Biezenmortel. Die club komt zondag 1 december op bezoek in het Essche sportpark aan de Witvensedijk. Aftrap 14.00 uur.

Ducks raakt verstrikt in tentakels van Octopus

Koploper Ducks/Oysters trad zondag in Uden aan tegen angstgegner Octopus. Geheel volgens gebruikelijk recept kenden de Boxtelse rugbyers een flitsende start met een try en een 3-7 voorsprong. Daarna liep de motor vast...

De bezoekers hadden een offday. Allerlei spelonderdelen liepen niet zoals gewoonlijk. Scrums en line-out kwamen niet uit de verf en de lijn kwam zelden echt los. Het fysiek sterke Octopus nam de wedstrijd dan ook snel over en liep uit naar een 10-7 voorsprong in de eerste helft.

Na de rust ging de thuisploeg gewoon verder met scoren. Ducks verzuimde om goed vooruit te verdedigen, de inlopende Udense mannen boekten telkens meters terreinwinst. Hierdoor liepen de Boxtelaren achter de feiten aan. Op het uur scoorde Octopus meermalen vlak achter elkaar en liep de stand op naar 25-7.

Toen bij de bezoekers nog een paar spelers geblesseerd uitvielen was hun moraal geknakt en de eerste nederlaag van het seizoen niet meer af te wenden. In de eindfase van de wedstrijd wist Octopus tweemaal te scoren: 37-7. Vlak voor het einde benutte Wouter Puts toch nog een geslaagde Ducks/Oysters-aanval, maar hij kon het tij niet meer keren. Eindstand: 37-12.

BONUSPUNTEN

Over anderhalve week is de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Ducks/Oysters speelt dan thuis tegen het cluster Tilburg/Venlo/Nijmegen. Bij winst eindigen de Boxtelse rugbyers bovenaan en nemen ze de meeste bonuspunten mee naar de play-off-competitie om het kampioenschap. Die begint na de winterstop.

Senioren: Octopus - Ducks/Oysters        37-12