Combinatie95 geeft inwoners kijkje in de keuken

Wie wel eens wil weten hoe een gemeente nu precies in elkaar zit kan volgend jaar deelnemen aan de cursus Verken je gemeente. Coalitiepartij Combinatie95 start na een pauze van enkele jaren weer met deze training waarin deelnemers leren wat er tussen de muren van het raadhuis allemaal besloten wordt.

In 2004 hield Combinatie95 de eerste cursus voor alle inwoners van de gemeente Boxtel. Zestien jaar later gaat de zesde editie van start, in 2020. Er is nog plaats voor iedereen uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch om zich aan te melden. Deelnemers krijgen in zes bijeenkomsten een beeld van hun gemeente.

Het uiteindelijke doel van de cursus is om het functioneren van de gemeente voor meer mensen beter herkenbaar te maken en daarmee de betrokkenheid te vergroten.

Tijdens iedere bijeenkomst zijn er deskundige docenten en gastsprekers. Er wordt onder meer ingegaan op actuele zaken zoals woningbouw in de gemeente, sociaal beleid, verkeersvraagstukken, financiële ontwikkelingen, klimaat- en energietransitie en verkiezingen. Deelnemers kunnen daarbij ook onderwerpen inbrengen.

BRUSSEL

Deze cursus wordt over zes avonden verdeeld. In 2020 vinden deze bijeenkomsten ongeveer eenmaal per maand plaats. Het leerprogramma kan, indien gewenst, afgesloten worden met een reis naar het Europees parlement in Brussel of naar Den Haag. De cursus wordt gegeven in de raadzaal van het gemeentehuis in Boxtel, maar ook op locatie zoals het provinciehuis, het politiebureau, woonstichting Joost, WSD of het waterschapsgebouw. Deelname kost tien euro, waarbij een digitale cursusmap is inbegrepen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of voor meer informatie terecht bij Peter van de Wiel via telefoonnummer 06-51 91 22 66 of e-mailadres: p.vandewiel@home.nl of bij Niek Wels via 06-14 54 89 32 of nwels@home.nl.