Elke van Rooij zet aan om de volleybal over het net te smashen.
Elke van Rooij zet aan om de volleybal over het net te smashen. Foto: BC Blox

BOXTELSE VOLLEYBALSTERS BLIJVEN ONDANKS SPANNING OVEREIND

Blox wint generale repetitie in Schaijk

Het door Blox gewonnen duel tegen Peter Peters uit Schaijk op zaterdag bleek een goede generale voor de belangrijke wedstrijd van vrijdag 29 november.

Blox speelt morgenavond in Den Dungen tegen de nummer twee op de ranglijst, HLB Van Daal. De volleybalsters van Blox traden zaterdag aan voor hun achtste wedstrijd. Ondanks de tegenstand van Peter Peters, werden alle vier de sets door Boxtel gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een attractieve wedstrijd. Van beide zijden was er servicedruk en de teams hielden elkaar goed in evenwicht. Blox was de hele set echter de bovenliggende partij. Door snel spel via Heidi van Pinxteren en agressieve aanvallen, was het moeilijk voor Peter Peters om gevaarlijk te worden. Toch bleef de tegenstander in het spoor door een prima service en geplaatste ballen achter in het veld.

HARDE SMASHES

Elke van Rooij en Hanna van Esch vielen tijdens dit duel op met hun harde smashes. Sanya Penninx was ook op dreef, terwijl Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers op het midden als elastiek verbonden leken met Van Pinxteren. Dat resulteerde in gevarieerde aanvallen, waardoor de set werd gewonnen met 18-25.

Het spel ging gedurende de tweede set gelijk op. Peter Peters had de smaak te pakken en maakte het Blox moeilijk door knap verdedigend werk, waarbij ook de aanval goed functioneerde. De Boxtelse vrouwen lieten zich echter niet kennen en bleven met aanvallen strooien. Penninx verhuisde naar de buitenpositie en maakte het de verdediging moeilijk met haar kenmerkende geplaatste ballen. Van Rooij bleef daarbij de ballen scherp naar de grond slaan. Daphne van Meurs drukte vanuit de dia-positie tevens haar stempel op dit deel van de wedstrijd. Een mooie stijgbal van Spoor en strakke ballen van de volop bewegende Steenbakkers zorgden uiteindelijk alsnog voor de setwinst met minimaal verschil: 23-25.

SPECTACULAIR

Na rust moest het Boxtelse team weer even scherp worden. In deze set speelde Van Esch een belangrijke rol door iedereen bij de les te houden. De focus was al snel helemaal terug en dankzij Van Pinxteren perste de buitenspeelster er spectaculaire aanvallen uit. De mid- en diaposities werden door Van Pinxteren bovendien prima bediend. Peter Peters bleef goed verdedigen en dat zorgde voor enkele mooie rally's. De winst was echter voor Blox: 20-25.

Even was het evenwicht terug in het begin van de vierde set. De aanvalskracht van het Boxtelse team bleek echter te veel voor de tegenstander uit Schaijk. Er werd dan ook een comfortabele voorsprong opgebouwd, die niet meer uit handen werd gegeven. De passing was op orde en Van Pinxteren liet haar ploeggenoten snel aanvallen. Dat was te veel voor de thuisploeg en dus werd ook dit vierde blok een prooi voor Blox: 17-25.

UUR VAN DE WAARHEID

Morgen, vrijdag 29 november, spelen de Boxtelse vrouwen in Den Dungen de belangrijkste wedstrijd van deze competitiehelft tegen de huidige nummer twee, HLB Van Daal. De afgelopen wedstrijden heeft Blox geen set verloren. Bij een winst van minimaal 3-1 kunnen zij zichzelf - met dan nog één duel te gaan - kronen tot winterkampioen. Als Blox het spannend wil houden dan hebben ze de week daarna nog een kans tegen de nummer drie.

p Elke van Rooij van Blox zet aan om de volleybal over het net te smashen. Dat ging regelmatig goed, want het Boxtelse team wist ook nu weer elke set naar zich toe te trekken. (Foto: VC Blox).

EERSTE INDIVIDUELE WEDSTRIJDEN

Tabitta-turnsters komen goed         voor de dag in Hellendoorn

De eerste individuele wedstrijden van het seizoen voor de turnsters uit de tweede en derde divisie van gymnastiekvereniging Tabitta vonden het afgelopen weekeinde plaats in het Overijsselse Hellendoorn. Het toernooi van turnschool Rijssen geldt voor Tabitta als vaste prik ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De jeugd die uitkomt in de derde divisie zette zaterdag als eerste een knappe prestatie neer. Myrthe Widlak won zilver, Renee van Gaal eindigde, mede door haar knappe balkoefening, na vier toestellen als vierde. De vloeroefening van Fenne Scheffers was ook goed voor een top tien-notering: ze werd zesde.

Bij de derde divisie-senioren wist Lieke van Berkel zich op het podium te turnen. Ze won een bronzen medaille. Jaimy de Wit eindigde als vierde, Joti Timmer turnde de beste vloeroefening van deze wedstrijd en werd zevende.

De Tabitta-turners uit de tweede divisie kwamen zondag in actie. Liselot van Woesik werd in haar allereerste turnwedstrijd veertiende. Bij de Jeugd1 N3-meisjes pakte Sophie Nagtegaal na een puike sprong- en balkoefening een nette vierde plaats, gevolgd door clubgenoot Maissam Bezbiz die vijfde werd. Lizzy Stolwijk presenteerde weliswaar een goede brugoefening, maar werd negende nadat ze een beetje pech had op balk.

Na een knappe en constante wedstrijd, turnde Naita van der Velden zich naar een derde plek op het podium bij de pupillen 1. Saar van der Velden en Fenne van de Laak werden respectievelijk vijfde en zevende. Fay Janssen had niet helemaal haar dag en eindigde als elfde. Ninthe Scheffer (elfde), Manon van Woesik (veertiende) en Dana van de Brand (achttiende) konden ook geen top tien-plek noteren.

Tabitta veroverde ook nog twee gouden medailles. Fenna Bergman (jeugd - tweede divisie) eindigde bovenaan het podium door een mooie brug- en vloeroefening. Romy Schepens had deze disciplines ook goed in de vingers en werd eerste bij de senioren - tweede divisie. Guylene Brunneman wist net geen medaille te winnen.

Tabitta-turnsters voerden mooie oefeningen uit in Overijssel. (Foto: GV Tabitta).