Pim Lavaleije was een van de vocalisten die 'A trip down Memorylane' tot een succes maakten. De muziekavond van Lionsclub Dommel & Aa werd gehouden in Podium Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Pim Lavaleije was een van de vocalisten die 'A trip down Memorylane' tot een succes maakten. De muziekavond van Lionsclub Dommel & Aa werd gehouden in Podium Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

NIEUWE HAFA-MUZIEKOPLEIDING PRESENTEERT NAAM OP 'A TRIP DOWN MEMORYLANE'

Lionsclub steunt JooP en Voedseltuin

LINDA VAN DE WIEL

Honderden bezoekers vonden zaterdag hun weg richting Podium Boxtel. In het theater aan de Burgakker organiseerde Lionsclub Dommel en Aa het muzikale event A trip down Memorylane. De avond stond, naast live muziek, in het teken van twee goede doelen, te weten de Voedseltuin en muziekopleiding JooP, een gezamenlijk initiatief van de plaatselijke muziekkorpsen.

Zoals elk jaar organiseerde de plaatselijke serviceclub met Vrienden van Boxtel Live een muzikale avond om aandacht te vragen en financiële bijdragen te genereren voor goede doelen. Dit jaar waren dat de Voedseltuin Boxtel en ter plekke gelanceerde organisatie JooP. JooP is de 'roepnaam' van de nieuwe stichting JOngeren OPleiding Blaas- en Slagwerkinstrumenten in Verenigingsverband. Die is het resultaat van een intensieve samenwerking van de Gildenbondsharmonie en Boxtel's Harmonie, fanfare Concordia Liempde en fanfare Sint-Arnoldus Lennisheuvel. De nieuwe muziekopleiding moet 1 februari 2020 officieel van start gaat. De vier muziekverenigingen gaan onder meer gezamenlijke opleidingsorkesten formeren.

Het bedrag dat met Vrienden van Boxtel Live opgehaald is, wordt later verdeeld onder beide doelen. De voorzitters van de vier muziekkorpsen namen dankbaar de cheque voor JooP in ontvangst. Peter van As nam de tweede cheque namens de Voedseltuin in ontvangst.

'DE ZANG IS TOP'

Martijn van Rosmalen, president van de Lions, is verantwoordelijk voor de keuze van de twee gekozen doelen: ,,De Voedseltuin krijgt al een aantal jaar op rij een financiële injectie. Continuïteit is belangrijk, vandaar deze keuze", legde hij uit. ,,De keuze voor JooP sluit naadloos aan op deze avond. A trip down Memorylane is een muzikaal event en JooP leidt beginnende muzikanten op."

En muziek werd gewaardeerd door de honderden bezoekers in Podium Boxtel. Onder begeleiding van de band zongen Boxtelaren Anouk Mels, Fenne van Wuijtswinkel, de zussen Jazzmin en Donna Hobbelen, Sjef Kuijpers, Pim Lavaleije en Patrick Hendriks de sterren van de hemel. Dit zorgde voor een puik programma. Dat vond ook bezoeker Gerard van den Heuvel: ,,Een vriend vroeg me of ik meeging en ik heb er geen spijt van. De sfeer is gemoedelijk en de zang is top."

Ook Arno Dirkx had het prima naar zijn zin: ,,Een gezellig avondje uit, ik hou ervan. De muziek is lekker en de drank is goed. Dus wat wil je nog meer?", lachte de Boxtelaar. Zelf zingen, zo bleek. Na het concert in de grote zaal toog het publiek richting de karaokebar om los te gaan op guilty pleasures van onder meer Abba en George Michael.

Lionsleden Ferdy Steger en Roeland Heesbeen hadden het leeuwendeel van de organisatie van de avond op zich genomen. ,,Ik vind het een topavond", zei een glunderende Steger aan het einde van de feestelijke bijeenkomst. ,,Er zijn dit jaar veel meer bezoekers dan tijdens de vorige editie en de mensen blijven allemaal plakken."

Medeorganisator en gitarist van de band Heesbeen vulde aan: ,,We hadden een goede line-up met veel goede Boxtelse zangers en zangeressen. Zij wisten het publiek te betoveren het hun prachtige stemmen."

Hij vervolgt: ,,Wat we hoopten te bereiken met deze avond is gelukt, namelijk een hoop enthousiasme. En er is goed geconsumeerd. Daarmee steunen we onze doelen. En dat hebben we met z'n allen goed gedaan."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding