Het schot op doel van MEP-speler Floris Veldhuis tussen de spelers van thuisploeg Hopbel was niet voldoende voor een treffer. Desalniettemin zegevierde zijn team met 0-3 in Schijndel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MEP-VROUWEN VERLIEZEN AANSLUITING OP BOVENSTE PLEKKEN

Hockeymannen sluiten jaar positief af

De vrouwen van MEP leden zondag een gevoelige nederlaag bij koploper Oss (4-1). Het was pas de eerste nederlaag dit seizoen, maar hierdoor verloren de Boxtelse vrouwen wel de aansluiting met de twee bovenste plaatsen. Die geven weer recht op de play-offs. De mannen gaan wel met een goed gevoel de winterstop in. Na een mindere reeks werd in Schijndel de Hopbel met 0-3 verslagen.

Ondanks de forse nederlaag was coach Stijn Koesen te spreken over het vertoonde spel van de vrouwenploeg. Hij was minder enthousiast over het Osse publiek. Zijn speelsters werden met regelmaat uitgescholden, iets wat niet thuishoort op een hockeyveld.

MEP begon sterk en kreeg direct een grote mogelijkheid. De arbitrage was duidelijk op de hand van de thuisploeg en een strafcornerregen resulteerde dan ook in twee doelpunten. De hockeysters herstelden zich goed, maar toen het team door kaarten in ondertal kwam te staan, ging het mis. Oss scoorde nog twee maal. Isis Willigendael redde door een strafbal nog de eer: 4-1.

De formatie gaat nu met een derde plaats de winterstop in en is in de tweede seizoenshelft op inhalen aangewezen. Deze periode wordt overbrugd met zaalhockey. Op zondag 6 maart wordt de competitie hervat met een uitduel tegen Geel-Zwart uit Veghel.

UITRAZEN

De mannen kregen zondag de opdracht mee van hun coach om tegenstander Hopbel de eerste tien minuten te laten uitrazen en dan het initiatief over te nemen. Daar hield het team zich aan. Na de beginfase nam MEP meer het spel over, maar door veel onnodige kaarten speelden de Boxtelaren geruime tijd met een man minder.

In de tweede helft was MEP beter en toen Sam Verzijden een strafcorner benutte, leek de ban gebroken. Vooral technisch had de Boxtelse ploeg iets meer in huis. Tim van der Ven scoorde fraai de 2-0 en Verzijden gooide met een tweede treffer uit een strafcorner het duel in het slot: 0-3. Een verdiende zege voor de jonge ploeg die na de overwintering in de zaal op zondag 6 maart de competitie hervat met een uitduel tegen Geel-Zwart.

Maastricht        11-14        Best        11-3

p Het schot op doel van MEP-speler Floris Veldhuis tussen de spelers van thuisploeg Hopbel was niet voldoende voor een treffer. Desalniettemin zegevierde zijn team met 0-3 in Schijndel. (Foto: Hans Verberk).

BLESSURES SPELEN BOXTELAREN PARTEN

Basketballers JRC komen tekort in Maastricht

De basketballers van JRC Boxtel reisden zondag met net genoeg spelers af naar Maastricht om het op te nemen tegen BC Kimbria. Vooral blessures zijn de oorzaak van de afmeldingen en dat merkte de ploeg uiteindelijk in het veld. Toen ook Freek Clercx tijdens de warming-up uitviel, wisten de bezoekers dat ze een zware middag tegemoet gingen.

De score werd geopend door de Maastrichtse basketballers, nadat zij de sprongbal veroverden. Robin Hulskes zette hier nog een treffer tegenover, maar het was duidelijk dat in de eerste minuten van de wedstrijd de gastheren bloed roken. Na drie minuten stond het 11-6 en pakte de Boxtelse coach Besuijen zijn eerste time-out.

JRC zakte in, om op die manier uit de een-tegen-eenduels te blijven en in de rebound meer mannen vrij te hebben. Na de omzetting, die nog niet optimaal werd uitgevoerd, kwam de Boxtelse ploeg beter in de wedstrijd. Zij keek echter na het eerste kwart al tegen een 24-14 achterstand aan.

Om weer op gelijke hoogte te komen, gingen de Boxtelaren flink aan de bak. De verdediging werd geoptimaliseerd en het was Willem van Loon die zich met zes punten flink liet gelden in het tweede kwart. JRC vocht zich terug tot twee punten achterstand, maar een score op de zoemer van BC Kimbria bracht de ruststand op 35-30.

NOG MEER UITVAL

Een aderlating in het derde kwart was het uitvallen van Coen van der Meijden, waardoor er slechts zes spelers overbleven voor JRC. Op het veld was het mede daardoor voor de Boxtelse ploeg knokken voor ieder punt, terwijl Maastricht ogenschijnlijk makkelijker scoorde. Het verschil was dan ook al snel weer tien punten.

Jaap van Loon kreeg het echter op zijn heupen en wist zes punten op rij te maken. Hiermee verkleinde hij de achterstand naar vier punten. Maastricht vroeg vervolgens een time-out en dat was een welkom rustmoment voor de Boxtelse spelers in het oranje.

Kimbria kwam echter beter uit de korte pauze dan JRC. De thuisploeg scoorde een aantal keren erg gemakkelijk en aan Boxtelse kant wist alleen Kai Elissen een doelpunt te maken. Na drie kwarten stond Boxtel dan ook vijftien punten achter.

Het laatste deel van de wedstrijd begon nog goed voor JRC met een reeks van vier punten. Daarna was het verzet gebroken en de wedstrijd gespeeld. Beide teams scoorden nog enkele keren, maar spannend werd het niet meer. Eindstand: 68-52.