Afbeelding
Foto:

HAAGS EERBETOON STANLEY PORTIER

Taekwondoschool Dekker wint Open Haaglanden

Taekwondo School Dekker (TSD) heeft zondag puik gepresteerd tijdens de Open Haaglanden in Den Haag. Het toernooi kreeg nog een emotioneel tintje: de organisatie liet voor het overleden TSD-erelid Stanley Portier een speciale medaille maken en droeg het toernooi aan hem op.

,,Helaas is onze Stanley na een harde strijd tegen een vreselijke ziekte afgelopen zomer van ons heengegaan. Maar hij was er tijdens het toernooi toch bij", zo laat TSD-voorzitter en sabum Dekker weten. Het hele toernooi werd opgedragen aan Portier. Hij was niet alleen erelid van TS Dekker, maar ook prominent taekwondo-scheidsrechter. ,,Een echte taekwondoka in hart en nieren", aldus Dekker, die de medaille in ontvangst nam.

SPORTIEVE HOUDING

De leden eerden Portier ook met een sportieve houding en door goed te presteren tijdens de Open Haaglanden. Eerste plaatsen waren er voor Femke van Gaal (sparren), Linda Beekmans (sparren) en Mara van der Heijden (hoogtesprong). Tilila Mairouche (sparren) en Marcelina Kaczorowska (tuls) veroverden zilver, terwijl Roxana Bartmanowicz (sparren) en Loubna Driouch (sparren) brons opeisten. Ook Beekmans pakte nog een derde plaats op tuls.

Veertien jeugdleden van TS Dekker bereiden zich voor op het volgende evenement op zondag 8 december: het Fuji Mae Kids Cup Evenement in Sint-Oedenrode.

p TS Dekker keerde zondag met negen medailles huiswaarts van het Open Haaglanden-toernooi. Acht vanwege gewonnen wedstrijden, de negende kreeg sabum Ad Dekker van de organisatie ter nagedachtenis aan wijlen Stanley Portier, erelid van de Boxtelse vechtsportclub. (Foto: TS Dekker).


JC LIEMPDE PRESTEERT OP TOERNOOIEN

Judoka's keren terug naar Liempde met vracht aan prijzen

De tegenstanders van het jaarlijkse Sinterklaas-toernooi in Oisterwijk waren zaterdag een prooi voor de deelnemende Liempdse judoka's. Ook werden zondag prestaties geleverd tijdens een ander landelijk toernooi in Beek en Donk. In totaal behaalden vijf van de zeven leden van Judoclub Liempde een podiumplek.

De drie judoka's die meededen in Oisterwijk begonnen sterk en wonnen allemaal hun eerste partij. De tegenstander van Odin van Hedel kwam in de tweede ronde sterk terug en versloeg de Liempdse judoka. Juan Schuurmans en Zyan van Hedel hielden de tweede ronden nog sterk vol en wonnen deze allebei, zonder dat dit verbazing wekte.

In de derde ronde trof Zyan een gewaagde opponent. Een zware wedstrijd, maar hij deze ronde alsnog te winnen met een scheidsrechtersbeslissing. Juan en Odin wonnen allebei hun derde ronde. In de laatste omloop kregen alle judoka's het zwaar. Odin en Juan verloren allebei deze ronde, alleen Zyan wist zijn laatste duel te winnen en werd hierdoor eerste. Desalniettemin stonden Odin en Juan aan het einde van de rit op de tweede stek.

MENTAAL OP

Een delegatie van vier judoka's nam zondag deel aan een nationaal toernooi in Beek en Donk. Bas Raaimakers stond ingeschreven voor de klasse onder 90 kilogram, maar omdat vier tegenstanders hadden afgemeld moest hij naar de klasse tot 100 kilogram. Het was al enige tijd geleden dat Raaimakers op zo'n niveau meedeed, maar hij was erop gebrand te winnen. De eerste wedstrijd ging tot het einde door. Raaimakers moest in het slot zijn meerdere erkennen. De tweede wedstrijd ging ook gelijk op: beide deelnemers creëerden kansen maar konden geen score maken. Opnieuw vlak voor het einde maakte de tegenstander van Raaimakers alsnog een score.

Ook de derde en laatste partij was zeer spannend. Raaimakers was mentaal al op, maar wist nog knap onder een houdgreep uit te komen. En net als de andere duels, werd ook deze partij helemaal uitgespeeld.

SPECIALE TECHNIEKEN

Keira Kreijveld was ook afgereisd naar Beek en Donk. Zij nam 's ochtends deel in een poule van drie deelnemers, waardoor ze twee keer tegen dezelfde opponenten moest judoën. Het Liempdse talent won met grote overmacht al haar partijen. Ze controleerde de wedstrijd zodanig, dat ze zelfs speciale technieken uitprobeerde om zich te verbeteren. Ties Verhagen en Desmond Tops kwamen later die dag in actie. Desmond werd verdienstelijk tweede en liet duidelijk zien dat hij prima mee kan op het landelijke niveau.


Kaartavonden Irene

Voetbalvereniging Irene houdt morgen, vrijdag 29 november vanaf 20.00 uur een rik- en jokeravond. De kantine in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg is een halfuur voor aanvang geopend. Deelname kost 2,50 euro.

Deze medaille werd opgedragen aan Stanley Portiers, die afgelopen zomer is heengegaan na een lang ziektebed.