Ook het eredivisieteam van 't Ivoor kwam vorige week in actie. Zondag speelden de driebanders in de zogeheten Buffalo League tegen Dallinga.com uit Sluiskil (provincie Zeeland). (Foto: Hans Verberk).
Ook het eredivisieteam van 't Ivoor kwam vorige week in actie. Zondag speelden de driebanders in de zogeheten Buffalo League tegen Dallinga.com uit Sluiskil (provincie Zeeland). (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

KADERTEAM STOOT NAAR WINST

Het Wapen van Liempde verslaat de regerend biljartkampioen

In de uitwedstrijd tegen De Hazelaar 1 zette het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank een knappe prestatie neer. Op papier het team uit Rosmalen het sterkste in de poule en moet maar liefst 1.060 caramboles maken. Drie van de vier spelers zitten in eerste en eredivisieteams.

Harm van de Laar (150) is weer meer aan het trainen en dat was ook te zien aan zijn resultaten. In het begin van de partij ging de strijd gelijk op maar in de zevende beurt tikte Van de Laar zijn partij uit (21.42 gemiddeld met een hoogste serie van 60). Ton Rovers had na drie beurten bijna honderd caramboles geproduceerd, maar viel toen stil. Zijn tegenstander kwam steeds beter in zijn spel en was na tien beurten alsnog de winnaar. Rovers stond na tien beurten op 106 caramboles met een hoogste serie van 41.

Henry van Dijk (170) speelde tegen een van de technisch meest begaafde kadristen van deze regio: Alex Ulijn uit Berlicum met 270 caramboles. De Liempdenaar was enorm gemotiveerd om deze speler te verslaan en gooide alles in de strijd. Dit lukte na negen beurten met een hoogste serie van 43 (18.88 gemiddeld).

PRACHTIGE SERIE

De tegenstander van kopman Martien van den Tillaart (170) moest maar liefst 370 caramboles produceren. Zijn opponent begon met series van vijftig, zestig en zeventig caramboles, dus moest Van den Tillaart erg lang wachten totdat hij aan de beurt was. Desondanks maakte de Liempdse biljarter alsnog een prachtige serie van 104. Hij stelde na dertien beurten de winst veilig (13.07 gemiddeld).

Het eerste libreteam kon het niet bolwerken tegen De Hazelaar 2 uit Rosmalen (30-22). Leo van Hastenberg speelde nog wel precies 10.00 gemiddeld, maar ook hij kon niet zegevieren.

Uitslagen week 47

KADER

De Hazelaar 1 – Wapen v. Liempde        2-7

LIBRE

De Hazelaar 2 – Wapen v. Liempde 1        30-22

Wapen v. Liempde 2 – Krijt op Tijd 4        25-24

Wapen v. Liempde 3 – Ons Trefpunt 1        27-19


BOXTELAREN TE STERK VOOR KRIJT OP TIJD

't Ivoor schuift Veghelse biljarters aan de kant

Krijt op Tijd uit Veghel had vorige week dinsdag geen kans tegen het eerste libreteam van 't Ivoor. De Boxtelse biljartvereniging, met Peter van Giersbergen, Chris Fasseur en Fouad Hasbani in de gelederen, won met 24-17.

Biljarten is voor veel leden van 't Ivoor genieten. De twee ballen raken op welke manier dan ook - via de band, los of driebanden op de kleine tafel of op de grote tafel - of het nu libre, kader, bandstoten of driebanden is: het maakt niet uit.

Voor Van Giersbergen pakte het dinsdag anders uit. Zijn tegenstander speelde carambole voor carambole en sprokkelde zo zijn punten bij elkaar. Lastig om tegen te spelen. Het gevecht met zichzelf winnen om in het spel te komen, lukte de biljarter niet. Ook al wil je het heel graag. Teleurstelling speelt mee want je weet dat je beter kan. Waar dat aan ligt, is voer voor de psychologen.

Fasseur beleefde een heel andere biljartavond. In zijn eerste beurt maakte hij een serie van twaalf. In de tweede beurt tachtig en in de derde beurt 38. In drie beurten uit: wie had dat verwacht? Dit had hij niet eerder meegemaakt. Hij was verbijsterd, maar vooral erg blij met het resultaat en het gemiddelde van 43 1/3.

Zonder risico speelde Hasbani dinsdag zijn spel zoals altijd. Zijn tegenstander had moeite met het snelle laken en liet ballen mis die hij normaal wel zou maken. Voor Hasbani maakte het niet uit. Beheerst maar door de wind gedreven kabbelde hij zijn caramboles, soms te snel met tussendoor lelijke missers, bij elkaar. Hij had veertien beurten nodig en genoot van zijn gemiddelde van tien.

EREDIVISIE

Ook het eredivisieteam van 't Ivoor kwam in actie. Zondag speelden de driebanders tegen Ballinga.com en wonnen met 6-2. Ze weten zich goed staande te houden in de competitie en staan momenteel vierde op het hoogste landelijke niveau.

Programma maandag 2 december

't Ivoor 1 - De Haarstek 3        klein 13.00

D'n Brouwer 1 - 't Ivoor 9        klein 13.00

't Ivoor 1 - Rio-Bar 1        groot 19.30

De Uitdaging 1 - 't Ivoor 2        klein 20.00

Programma dinsdag 3 december

VAR 3 - 't Ivoor 3        klein 13.00

NAL 2 - 't Ivoor 4        klein 13.00

't Ivoor 5 - De Vliedberg 4        klein 13.00

't Ivoor 1 - De Hazelaar 1        klein 19.30

Ammerzoden 3 - 't Ivoor 2        groot 19.30

't Ivoor 4 - 't Wapen v. Eerschot 3        klein 20.00

't Ivoor 1 - Rio-Bar 5        klein 20.00

Programma woensdag 4 december

't Ivoor 8 - D'n Brouwer 4        klein 13.00

't Ivoor 6 - D'n Brouwer 2        klein 13.00

't Wapen v. Liempde 3 - 't Ivoor 3        klein 20.00

Programma donderdag 5 december

De Hopbel 4 - 't Ivoor 7        klein 13.00

Vlijmendorp 3 - 't Ivoor 2        klein 13.00