Hoewel koploper Tongelre in de tweede helft met een man meer op het veld stond, wist LSV toch de overwinning over de streep te trekken. Het werd 1-0 voor de Lennisheuvelse ploeg. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

GEMONDENAREN WINNEN MET 5-2

Doelpuntenfestijn valt in het voordeel uit van Irene

De voetballers van Irene uit Gemonde deden zondag goede zaken in eigen huis tegen Nederwetten. In het sportpark aan de Kaal Hoefsteeg wonnen de gastheren in een doelpuntrijk duel met 5-2 waardoor de Gemondse formatie de uitploeg is gepasseerd op de ranglijst.

Nederwetten had voor aanvang van de wedstrijd één punt meer dan Irene. Het jonge team uit Gemonde kwam dit keer goed uit de startblokken en wist het de gasten met verzorgd voetbal moeilijk te maken. Met name de snelle Levi van Rooij was een plaag voor de defensie van Nederwetten. Er werden ook enkele goede kansen gecreëerd, maar voor de goal was Irene nog iets te onrustig. In de 28e minuut werd Owen van Lith goed vrijgespeeld in het doelgebied van het uitspelende team. Hij werd echter onreglementair gestopt waardoor Irene een strafschop kreeg. Van Lith benutte deze zelf: 1-0.

Irene zakte hierna iets te veel in en na slecht uitverdedigen kreeg Nederwetten een aantal corners op rij. Bij de derde hoekschop werd de bal op de lat gekopt en de rebound kon eenvoudig worden binnengewerkt: 1-1. Irene zat hierna niet bij de pakken neer. Een minuut voor rust werd Van Rooij door de puik spelende Max Piasecki de diepte in gestuurd. Van Rooij wist de ver uit zijn goal komende keeper simpel te omspelen en met een knappe boogbal vanaf dertig meter de 2-1 ruststand op het scorebord te zetten.

ONHOUDBAAR

In de tweede helft speelde Nederwetten in een andere opstelling aanvallender. Irene had aanvankelijk moeite met de tactische omzetting. De organisatie was even weg en de gasten profiteerden hier handig van door de 2-2 te scoren. De Gemondse organisatie stond hierna beter. Daardoor kwam de thuisploeg in de zestigste minuut weer op voorsprong. Arthur Piasecki speelde zich op links knap vrij en zijn knal vanaf 25 meter bleek onhoudbaar: 3-2.

Hierna zette Nederwetten nog meer druk naar voren. Maar er ontstond zo ook meer ruimte voor de voorwaartsen van Irene. Van Rooij maakte hiervan, na een goede bal van Arjan Elissen, handig gebruik. Hij liet de verdedigers van Nederwetten zijn hakken zien en scoorde een op een met de keeper de 4-2. De wedstrijd was daardoor gespeeld. De uitploeg kon het niet meer opbrengen om nog een keer aan te zetten. Een paar minuten voor tijd wist Arthur Piasecki na en te korte terugspeelbal nog voor de 5-2 te zorgen.

Zondag 1 december speelt Irene uit tegen MVC in De Mortel, aanvang is om 14.30 uur.

Tien LSV'ers verslaan koploper Tongelre

Tongelre, de koploper in de vijfde klasse, stond zondag na het laatste fluitsignaal in Lennisheuvel met lege handen. Ondanks dat LSV in de tweede helft met tien man kwam te spelen, won de thuisploeg met 1-0 na een doelpunt vanaf de middencirkel door Dirk van der Struijk.

LSV begon gedreven aan het duel in een poging de voorgaande verloren wedstrijd goed te maken. De beginfase ging gelijk op totdat Bart Dammers de bal vanaf grote afstand naast het Tongelrese doel schoot.

In de 32e minuut gaf Job Kruijssen goed voor op Dammers, die de bal binnen kopte. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In de 39e minuut kreeg Abdel Malik Yachou de bal met een gelukje mee, nadat de verdediger van Tongelre over de bal heen trapte. Yachou kwam een op een tegenover de keeper te staan, maar de bal stuitterde ongelukkig op waardoor hij naast schoot.

FRUSTRATIE

Net voor de pauze kwam LSV er weer goed uit, maar opnieuw vlagde de grensrechter van de gasten voor buitenspel. Uit frustratie leverde Dammers commentaar op de grensrechter, de arbiter dacht echter dat dit aan hem gericht was en trok een tweede gele kaart. LSV moest hierdoor in de tweede helft aantreden met tien man.

Na de rust werd de sluitpost van Tongelre gewisseld vanwege een blessure. Bij de aftrap legde Yachou de bal terug op Van der Struijk die vanaf de middencirkel op doel schoot. De nieuwe Eindhovense doelman kon er niet bij waardoor LSV verdiend op voorsprong kwam.

Het was niet te zien dat Tongelre met een man meer stond. De gastheren speelden nog goed mee. De Eindhovenaren oefenden steeds meer druk uit, maar konden dankzij een prima Lennisheuvelse defensie geen grote kansen creëren. Met veel strijd trok de thuisploeg de wedstrijd over de streep.

Zondag 1 december speelt LSV uit in Duizel tegen Dosko '32. De wedstrijd begint om 14.30 uur.