De sint en zijn pieten kregen een warm onthaal in het dorpscentrum van Gemonde. Bij zaal De Schuif bezetten zij het podium om de kinderen toe te spreken. (Foto: Manon Nijssen).
De sint en zijn pieten kregen een warm onthaal in het dorpscentrum van Gemonde. Bij zaal De Schuif bezetten zij het podium om de kinderen toe te spreken. (Foto: Manon Nijssen). Foto:

DORPEN VERWELKOMEN GOEDHEILIGMAN

Spetterende ontvangst voor Sinterklaas in Esch

MARIËLLE WIJFFELAARS

Sinterklaas en de pieten hadden het afgelopen weekend druk. Niet alleen mochten de kinderen in Esch de goedheiligman zondag begroeten, ook in Gemonde en Lennisheuvel werd de Sint warm welkom geheten. Hoewel, warm; in Esch was dat voor een van de bezoekers zeker niet geval...

Terwijl muziekvereniging Sint Willibrordus vrolijke Sinterklaasliedjes speelde, kwam de Essche jeugd vergezeld door tientallen Pieten naar 't Haventje aan de Essche Stroom gewandeld. De kinderen renden uitgelaten rond en werden door hun ouders én de pieten goed in de gaten gehouden. ,,Je moet er niet aandenken dat er een kind in het water zou vallen", meldde een van de pieten. ,,Of nog erger: Sinterklaas! Als dat maar goed gaat..."

Ondertussen deden de kinderen hun uiterste best om als eerste een glimp van de boot van de goedheiligman op te vangen. Sinterklaas kwam niet met pakjesboot 12 naar Esch, maar in een kleinere boot natuurlijk onder begeleiding van zijn trouwe knechten. ,,Zal ik even op een auto gaan staan? Dan zien we hem goed", bood een piet aan. Dat kwam op groot verweer van de Essche jeugd te staan: ,,Dat mag niet! Dan moet je mee in de zak naar Spanje."

DROOG EN HEELHUIDS

Maar eindelijk kwam de boot in zicht en kon Sinterklaas voet aan wal zetten op de vlonder waar waarnemend burgemeester Yves de Boer en presentator Hans hem welkom heetten. Ineens werd het publiek opgeschrikt door een luide plons: Hans was in het water gevallen. ,,Gelukkig bent u droog gebleven en heelhuids aangekomen", zei De Boer daarna tegen de goedheiligman. ,,Dat lukt niet iedereen." Sinterklaas zei erg blij te zijn dat hij in het gezellige Esch weer een bezoek mocht brengen. ,,Gelukkig is het mooi weer en we gaan gezellig met z'n allen naar het dorpshuis voor een gezellige middag. Maar Hans moet eerst even droge kleren aantrekken!"

Ook in Gemonde en Lennisheuvel kwam de goedheiligman zonder grote problemen aan. Kinderen kregen volop pepernoten en konden hun lijstjes overhandigen aan Sinterklaas. Dat wordt aftellen tot pakjesavond...

De goedheiligman bezocht in rap tempo verschillende dorpen in de gemeente Boxtel, zo ook Lennisheuvel. (Foto: Gerard Schalkx).
Hoogstens ongelukkig belandde presentator Hans in het water tijdens de intocht van Sinterklaas in Esch. (Foto: Gerard Schalkx).
De snoepgoedfilantroop nam ruimschoots de aandacht voor de Essche kinderen. Gelukkig belandde hij niet in het water, zei burgemeester Yves de Boer nog. (Foto: Gerard Schalkx).