Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Gratis naar Stapel op Sint:
met dank aan de Vrienden

Zo'n 65 sponsors maken het voor het vijfde jaar op rij mogelijk dat het kinderfeest Stapel op Sint gratis toegankelijk is. In de ridderzaal van kasteel Stapelen, voor het laatste jaar de residentie van de goedheiligman, werden deze Vrienden gisteravond bedankt. En passant werd Frans van Gulik door de gulle bisschop benoemd tot hofarchivaris.

Tot en met dinsdag 3 december worden heel veel kinderen, al dan niet met hun ouders en/of verzorgers, verwacht in de middeleeuwse waterburcht. Vorig jaar brachten zo'n zesduizend mensen een bezoek aan het logeeradres van Sinterklaas en dat zal dit jaar niet anders zijn, verwacht het organiserend comité van evenementenstichting Boxtel Vooruit. Stapel op Sint moet voor iedereen toegankelijk zijn en daarom wordt geen entree geheven. Dat is best uniek in de regio, aldus woordvoerder Wim Ketelaars. Dat geen toegangsprijs hoeft te worden betaald, kan alleen maar dankzij de steun - in natura of als financiële bijdrage - van ongeveer 65 sponsors.

Niet alleen deze Vrienden van Stapel op Sint werden gisteravond in het zonnetje gezet in de ridderzaal. Ook riep de Spaanse bisschop Frans van Gulik (foto links) naar voren. Sinds 2015 legt hij alle sinterklaasactiviteitein in kasteel Stapelen vast in een dik jaarboek. Gisteren overhandigde Van Gulik de editie van vorig jaar. En daarom werd hij benoemd tot hofarchivaris van Stapel op Sint. En die heeft een flinke klus. De eerste editie van het jaarboek is zoekgeraakt. Het lijkt zowaar wel een sinterklaasverhaal... (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding