CLUBS EN SCHOOL KLAGEN OVER LEKKAGES

Onderhoud sporthal
De Dommel ondermaats

RENS VAN DEN ELSEN

Lekkages in het dak, wc's die maandenlang zijn verstopt en deuren die scheef hangen. Sportcentrum De Dommel bij het Baanderherencollege (BHC) is toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Maar afspraken die vier jaar geleden zijn gemaakt, zijn niet op papier gezet of worden niet nagekomen. Dat steekt bij de verenigingen die er gebruik van maken én zorgt voor gevaarlijke situaties. Zij eisen dan ook actie van de gemeente Boxtel, die eigenaar is van de in 2002 geopende sporthal.

,,Onlangs gleed een tegenstander uit omdat er een plas water in de zaal lag. Gelukkig bleef het daarbij, maar het had natuurlijk veel erger af kunnen lopen", vertelt voorzitter Marian van Weert van badmintonclub BC '80. De vereniging is niet te spreken over de manier waarop het onderhoud nu plaatsvindt. ,,Naast dat het dak regelmatig lekt, hebben we ook problemen in de kleedkamers met de douches en toiletten. We hebben hiervoor al vaker aan de bel getrokken bij zowel de gemeente als het BHC, maar tot nu toe leverde dat niks op", aldus Van Weert.

SLEUTELBEHEER

Begin 2015 zegde het BHC het huurcontract voor de sporthal op. De verenigingen die er toen gebruik van maakten - BC '80, hockeyclub MEP (alleen in de winterperiode) en volleybalvereniging Blox (inmiddels verhuisd naar sportcomplex De Braken) - dreigden hun onderkomen te verliezen. De gemeente Boxtel kwam uiteindelijk met een variant waarbij iedereen een eigen sleutel kreeg.

Sindsdien gaat het volgens Van Weert eigenlijk al fout. ,,De afspraken die we toen hebben gemaakt zijn niet goed op papier gezet. Zo moet het BHC het klein onderhoud oppakken en de gemeente zorgt voor de grote zaken. Maar we lopen met onze klachten steeds tegen een dichte deur", aldus de voorzitter.

Theo Cuijten, die namens het BHC de sporthal beheert, beaamt dat het dak aan vervanging toe is, maar ziet geen problemen in het klein onderhoud. ,,We hebben nog niet zo lang geleden het plafond in de kleedkamers aangepakt en er is geschilderd", geeft hij aan.

Badmintonvoorzitter Van Weert is er echter niet over te spreken: ,,Wij vragen echt niet veel. We willen gewoon een schone sportzaal en een vast contactpersoon. Dan zijn we al tevreden. De gemeente heeft een prima sporthal, maar is deze nu aan het verkwanselen en dat is zonde."

OP DE HOOGTE

Raadslid Mariëlle Wijffelaars stelde dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering namens coalitiepartij D66 vragen aan sportwethouder Herman van Wanrooij. Die gaf aan op de hoogte te zijn van het slechte onderhoud en wil ook graag de afspraken vastleggen. Vanmiddag, donderdag 21 november, is de wethouder in gesprek gegaan met BC '80. Van Wanrooij gaat ook langs bij hockeyclub MEP en het BHC. Van Weert is blij dat er nu eindelijk wordt geluisterd, maar houdt nog wel een slag om de arm: ,,In het verleden zijn er ook beloftes gedaan, maar die zijn niet nagekomen..."