Afbeelding
Foto:

Alle pepernoten nog aan toe: hij is er!

Sinterklaas is zondag goed aangekomen in Boxtel. Massaal bezoeken kinderen sinds deze week de goedheiligman en zijn Pieten op zijn logeeradres: kasteel Stapelen. Na een drukbezochte intocht betrokken de gulle bisschop met zijn helpers de waterburcht. Ook dit jaar verwacht organisator stichting Boxtel Vooruit duizenden bezoekers bij Stapel op Sint.

Het jaarlijkse evenement in Boxtel wordt mogelijk gemaakt door tientallen Vrienden van de Sint. Deze ondernemingen, stichtingen, verenigingen, scholen en andere organisaties leveren een bijdrage waardoor Stapel op Sint gratis te bezoeken is. Zij werden gisteren tijdens een speciale bijeenkomst op kasteel Stapelen in het zonnetje gezet door Boxtel Vooruit.

In ieder geval alle groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen uit de gemeente Boxtel en het dorp Esch bezoeken de verblijfplaats van de snoepgoedfilantroop. Tot en met dinsdag 3 december staan deze schooluitjes op doordeweekse dagen gepland. Op de zaterdagen 23 en 30 november kan iedereen de Sint bezoeken: van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30. Hetzelfde geldt voor de zondagen 24 november en 1 december, alleen dan gaat de kasteelpoort 's middags een uurtje eerder dicht.

Als Vriend van de Sint besteedt ook Brabants Centrum de nodige aandacht aan het evenement. Pagina's 8 en 9 staan vol verhalen en foto's van de goedheiligman, zijn helpers en tientallen pieten in de dop. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding