Danny Everett, alias Herman van der Velden, viert zaterdag 30 november dat hij dertig jaar in de muziek actief is. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Danny Everett, alias Herman van der Velden, viert zaterdag 30 november dat hij dertig jaar in de muziek actief is. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

BOXTELAAR DANNY EVERETT ZIT DERTIG JAAR IN DE MUZIEK EN IS KLAAR VOOR DOORBRAAK

Zanger viert mijlpaal met festival en cd

Linda van de Wiel

Meer dan dertig cd's nam hij op en hij verkocht er een dikke 100.000. Toch denkt zanger Herman van der Velden (59), beter bekend onder zijn artiestennaam Danny Everett, niet aan stoppen. Dit jaar zit de Boxtelaar dertig jaar in het vak en dit viert hij zaterdag 30 november met een heus festival in autopark Classic Park: ,,En als ik zestig jaar ben, doe ik mee aan 'The Voice Senior'."

De tafel in zijn woonkamer is bezaaid met flyers van optredens. Maar in zijn zelfbenoemde mancave wordt pas echt duidelijk hoe groot Van der Veldens liefde voor muziek is. De muren zijn behangen met eerder uitgebrachte albums en singles, er hangt een grote afbeelding van zijn held Elvis Presley én tegen de wand prijkt een jukebox.

TOPPOP

,,Toen ik elf jaar was en op onze zwart-wit-televisie keek naar het muziekprogramma Toppop met Ad Visser kwam daar het nummer 'In the still of the night' van Jack Jersey voorbij. Ik wist toen dat ik zanger wilde worden", vertelt de ras-entertainer. ,,Intussen heb ik alles bereikt wat ik wenste. Ik ben getrouwd met mijn eerste liefde Hetty, heb twee kinderen en een paar kleinkinderen. Ik heb een HBO-studie afgerond en kan me bezig houden met mijn andere grote liefde: zingen."
En zingen doet de Boxtelaar zeer verdienstelijk. In het verleden heeft hij verschillende hits gescoord, bijvoorbeeld 'Indo Dreams' in 1997. Onlangs veroverde hij met het nummer 'Als zij eens wist' opnieuw een plek in de Nederlandse Top dertig. ,,Ik zong voorheen niet in mijn moerstaal, maar nadat een man met het syndroom van Down tegen me zei dat hij mijn nummers heel mooi vond, maar de tekst niet begreep, besloot ik een Nederlandstalig lied op te nemen."

FESTIVAL

'Als zij eens wist' staat op de dubbel-cd 'De beste liedjes van Danny Everett' die de zanger 30 november in een uitverkocht Classic Park presenteert. ,,Het festival wordt fantastisch", blikt Van der Velden vooruit. ,,Er komen veel artiesten en zoals altijd is er een Indische rijsttafel. Mijn moeder was Indonesische, dus dat hoort erbij."
Naast muziek en optredens in verschillende genres zijn er twee dansvloeren. ,,Ik vind het heel belangrijk dat mensen kunnen dansen. Omdat veel van mijn fans aan linedance doen, is daar ruimte voor gemaakt. De anderen kunnen dan stijldansen op de andere vloer."

DOORBRAAK

Hoewel de Elvis-liefhebber zich al jaren in de muziekwereld beweegt, is het nooit tot een doorbraak gekomen. ,,Ik heb zoals gezegd een aantal hits gehad en nummers opgenomen met verschillende bekende zangers. Maar ik had een gezin, een baan. Ik durfde het risico niet te lopen. En het hoefde ook niet per se."

En hoewel het nog steeds geen noodzaak is, zou Van der Velden nu toch wel bij het grote publiek bekend willen worden. ,,Het moment is nu wél daar. Mijn kinderen zijn volwassen en ik heb er de tijd voor. Dus ik wil, als ik zestig jaar ben, deelnemen aan The Voice Senior."
Intussen blijft Herman van der Velden, alias Danny Everett, doorgaan met optreden. ,,Ik doe ongeveer veertig optredens per jaar. Een deel is betaald om mijn kosten te dekken. De rest doe ik vrijwillig. Ik heb een groot hart en wil vooral mensen blij maken met mijn muziek. Ik denk dat dit mijn Indische inslag is."

Het Do you remember-festival is zaterdag 30 november vanaf 19.00 uur in Classic Park, Koppenhoefstraat 14 in Boxtel. Kaartjes kosten in de voorverkoop 12,50 euro en aan de kassa vijftien euro. Reserveren kan via telefoonnummer 06- 50 22 06 76 of info@tv73.tv.


DichtSlamRap

Wie mee wil doen aan de Boxtelse poëziewedstrijd DichtSlamRap kan zich al inschrijven. De winnaar van het evenement mag deelnemen aan het NK Poetryslam in Utrecht. De pre-finale is zondag 12 januari; de finale donderdag 30 januari. Deelnemers sturen voor 1 december twee gedichten/slams (met een geluidsfragment) in via e-mail: marcel@dichtslamrap.nl.