Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FIETSERSBOND ZIET GEEN VERBETERING

Baanderherenweg: 'We moeten allemaal op bakfietsen gaan'

PÅL JANSEN

Ondanks de verkeersborden die er dit jaar zijn geplaatst, is de situatie voor fietsers op de Baanderherenweg nog niet verbeterd volgens de Fietsersbond. ,,Tenzij je een bakfiets hebt, dan blijven auto's er wel achter", aldus voorzitter Pierre van den Oord.

In april werden in opdracht van verkeerswethouder Herman van Wanrooij borden geplaatst op de Baanderherenweg die het gedrag van automobilisten in positieve zin moesten beïnvloeden. De evaluatie die een half jaar daarna zou komen, heeft nog niet plaatsgevonden, weet Van den Oord, die het probleem meerdere malen aankaartte. ,,De situatie is nog niet veranderd. Wel staat alles goed aangegeven, maar we denken dat de borden niet helpen.

De ideale situatie zou zijn als fietsers 25 centimeter ruimte ten opzichte van de stoeprand hebben en de afstand tussen een inhalende auto en een tweewieler 'minstens een meter is', aldus Van den Oord. Dat wordt niet gehaald. ,,Tenzij je een bakfiets hebt, dan blijven autobestuurders wel achter de fietser. We zouden allemaal zo'n fiets op die weg moeten gebruiken", gniffelt hij.

Op de Baanderherenweg is de automobilist te gast. De praktijk leert anders: tweewielers worden nog steeds naar de stoeprand gedrukt. De gemeente Boxtel is gevraagd naar de stand van zaken met betrekking tot de evaluatie. Ook zou het college van B en W kijken naar eventuele maatregelen. De gemeente kon echter niet tijdig reageren op vragen van Brabants Centrum.

p Nog steeds worden tweewielers naar de stoeprand gedrukt door inhalende automobilisten, ondanks dat deze te gast zijn in de Baanderherenweg. De daarvoor geplaatste borden hebben niet het gewenste effect, aldus de Fietsersbond. (Foto: Peter de Koning).


Expositie VVV

VVV Boxtel houdt op dit moment een expositie van Gijsbert van de Ven. De uit Acht afkomstige kunstenaar laat zijn schilderijen zien in het VVV-kantoor aan de Markt. Hij schildert onder andere dieren, bloemen en landschappen met verschillende technieken. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het kantoor.