Sint maakt een rondrit door de wijk Selissenwal

Sinterklaas en zijn Pieten zetten afgelopen zondag al voet aan wal in Boxtel. Zondag 24 november bezoekt de goedheiligman met zijn vrolijke helpers Selissenwal.

Sint en de Pieten maken een rondrit door de Boxtelse wijk. Die begint om 13.00 uur bij gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. De Red River Band verzorgt de muzikale begeleiding van de toer. De tocht eindigt weer bij De Walnoot, waar het Sinterklaas-feest binnen verder gaat. Voor kinderen tot en met acht jaar heeft de kindervriend een verrassing in petto.


Koppie-Au: voor onderzoek naar hersentumor jeugd

Stichting Koppie-Au zamelt geld in voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Zaterdag 30 november zijn vrijwilligers van de organisatie tussen 10.00 en 17.00 uur in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof om uitleg te geven en te collecteren. Ook worden cadeautjes verkocht waarvan de opbrengst naar Koppie-Au gaat.

Jaarlijks wordt bij zo'n 130 kinderen een hersentumor ontdekt; in ongeveer de helft van de gevallen is die kwaadaardig. De overlevingskansen van deze kinderen is gering en daarom is onderzoek hard nodig, vinden vrijwilligers Margriet van Weert uit Boxtel en de Osse Marjet Strik. Dit tweetal bemant een informatiekraam van stichting Koppie-Au in winkelcentrum Oosterhof. Daar worden zelfgemaakte cadeautjes verkocht en kunnen mensen ook een donatie achterlaten.

ONBEZORGDE JEUGD

Kinderen horen een onbezorgde jeugd te hebben, aldus Strik. ,,Zij moeten kunnen spelen en zich ontwikkelen in een vrije en veilige omgeving. Het zijn vaak de grotere stichtingen die bij mensen bekend zijn, maar we moeten letterlijk en figuurlijk 'de kleintjes' niet vergeten. Zij verdienen een kans. En dat kan door ons te steunen in de strijd tegen deze onderbelichte vorm van kinderkanker." Stichting Koppie-Au werkt enkel met vrijwilligers, benadrukt ze. Donaties gaan naar onderzoeken.