Herbruikbare kerstbomen gaan wel vijf jaar mee

Het principe is eenvoudig: een klant koopt een kerstboom, zorgt er goed voor en levert hem begin januari weer bij de verkoper in. Die zet het boompje terug in de grond en het jaar daarop kan de spar opnieuw een huiskamer in. Bij biologische boerderij De Schoffel in Lennisheuvel zijn wederom exemplaren voor hergebruik verkrijgbaar.

De bomen kunnen tot wel vijf keer opnieuw de huiskamer in, zo is uit ervaring gebleken. De klant heeft bij De Schoffel aan de Mijlstraat keuze uit drie soorten: de bekende fijnspar, de Servische spar en de zogeheten Abies fraseri.

De bomen worden gekweekt zonder gebruik van chemische middelen. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere kerstsparren. Een label zorgt ervoor dat klanten een jaar later hetzelfde exemplaar weer kunnen kiezen. Reserveren kan tot 30 november. Begin januari verwacht de verkoper alle bomen weer terug, zodat ze in de volle grond verder kunnen groeien, in afwachting van een nieuwe kerst.


Duurzame kerstmarkt in kringloopwinkel

Kringloopwarenhuis Het Goed Boxtel staat zaterdag 23 november van 09.30 tot 17.00 uur geheel in het teken van kerst. Speciaal voor de jaarlijkse kerstmarkt die dan plaatsvindt, is het pand aan de Industrieweg 6 feestelijk versierd.

Alle kerstspullen die Het Goed gedurende een jaar binnenkrijgt, worden geselecteerd en bewaard voor de kerstmarkt. Het assortiment is gevarieerd en telkens anders. In de winkel staat ook een wensboom. Daarin kunnen bezoekers een boodschap hangen voor iemand die ze een bijzonder fijne kerst gunnen. Degene die de mooiste wens invult, ontvangt een waardebon van vijftig euro.


Leesgroep voor geschiedvorsers in bibliotheek

Mensen die graag over geschiedenis lezen, kunnen binnenkort hun hart ophalen. In Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker start namelijk een leesgroep geschiedenis. Maandag 25 november vanaf 10.30 uur is er eerst een informatiebijeenkomst voor belangstellenden.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Leidraad voor de groep is een gevarieerde lijst van boeken over geschiedenis die is opgesteld door historici. De leden van de club lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Aanmelden via e-mail: info@senia.nl.


Bingoavond KiKa
in De Walnoot

Michelle Planjer uit Boxtel gaat een marathon lopen voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Daarnaast houdt ze vrijdag 22 november vanaf 19.30 uur een bingoavond ten bate van dit goede doel in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof.

Eén bingokaart kost vijftien euro, twee stuks twintig euro en drie 22,50 euro. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals entree voor safaripark Beekse Bergen, accessoires van Natasja Fashion en een spellenpakket. Ook stichting Brabants Centrum sponsort door een gratis jaarabonnement voor haar kranten beschikbaar te stellen.

De bingoavond begint 22 november om 19.30 uur; een uurtje eerder gaan de deuren van De Walnoot open. Een plek reserveren kan via e-mail: kikamarathon@outlook.com. Doneren zonder bingokaart te kopen, kan via www.runforkikamarathon.nl en te zoeken op Michelle Planjer.


Tweedehandsmarkt

Vogelvereniging Vogevlreugd Ons Ideaal houdt zondag 24 november van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehandsmarkt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Entree is één euro voor mensen ouder dan twaalf jaar. Wie een kraam wil huren, kan e-mailen naar jan@vogelvreugdonsideaal.nl of bellen naar telefoonnummer (0499) 39 51 81.