Afbeelding
Foto:

BOXTELSE GYMNASTEN MISSEN EREMETAAL

Net geen podium voor turnsters Tabitta op NK

De twee teams van gymnastiekvereniging Tabitta zijn als vierde en zevende geëindigd tijdens het Nederlands kampioenschap turnen (NK) voor teams. Zaterdag streden ze in Sittard om landelijk eremetaal met zeven andere geplaatste turnploegen uit Nederland.

Jeugd-turnsters Fenna Bergman, Sophie Nagtegaal, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak begonnen sterk op balk. Zonder vallen wisten ze het NK goed te openen. Na wat mindere vloeroefeningen kwamen ze prima terug op sprong. Zo lukte het Fenna de hoogste score van de wedstrijd te behalen op brug (15.167). Hiermee eindigde de jeugdformatie net naast het podium, maar wel op een verdiende vierde plaats.

Het combinatieteam, bestaande uit tweede divisie-junioren Guylene Brunemann en Romy Schepens en derde divisie-senioren Lieke van Berkel en Jaimy de Wit, kwam moeizaam op gang op brug. Na enkele foutjes op balk, turnden ze op vloer en sprong nette oefeningen met puike punten. Dit alles was goed voor een zevende plaats.

Volgend weekend nemen de turnsters uit de tweede en derde divisie deel aan een toernooi in Rijssen, waarna voor hen in december individuele kwalificaties plaats zullen vinden. De turnsters uit de eerste divisie trainen volop voor hun regiokampioenschap half december en hun kwalificaties in het nieuwe jaar.

p Van links naar rechts: Myrthe Widlak, Fenne Scheffer, Fenna Bergman, Sophie Nagtegaal wisten net geen eremetaal te veroveren tijdens het NK voor teams dat zaterdag plaatsvond in Sittard. Desalniettemin behaalde de turnformatie een puike vierde plek. (Foto: GV Tabitta).


TOPDUEL HOCKEYVROUWEN ONBESLIST

Mannen MEP geven zege weg ondanks strafcorners

De mannen van MEP wilden zich zondag tegen Basko uit Veldhoven revancheren voor de smadelijke nederlaag een week eerder in Maastricht. Aanvankelijk leek dat de Boxtelaren ook te lukken. MEP speelde gedreven en goed combinatiehockey in een hoog tempo. Het gaf echter volledig onnodig een 3-1 voorsprong weg. In een kwartier tijd werd het zwaar teleurstellend 3-4.

De 1-0 van Teun Langenhoff was volledig verdiend. Vervolgens verzuimden de Boxtelaren een strafbal te benutten en kwam Basko bij de eerste de beste gevaarlijke aanval langszij. Direct daarna werd een treffer van MEP afgekeurd, maar zorgde de attente Sjoerd Verzijden op slag van rust toch nog voor een voorsprong: 2-1.

De thuisploeg pakte in de tweede helft door en het overwicht was enorm. Op het moment dat Sam Verzijden de 3-1 maakte, leek de wedstrijd gelopen. Maar toen door een strafbal de 3-2 viel, raakten de Boxtelaren de weg volledig kwijt. Binnen tien minuten was het 3-4. Het team werd hierdoor wakker geschud en zette een slotoffensief in. Er volgde een strafcornerregen (maar liefst acht), maar dit leidde slechts tot een schot op de paal.

Sensatie genoeg dus, maar geen winst. Zondag 24 november speelt MEP de lastige uitwedstrijd tegen De Hopbel. Het is de uitgelezen kans om de eerste periode positief af te sluiten en afstand te nemen van de onderste regionen. De afslag in Schijndel is om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE MANNEN
HOD        10-24         Weert        10-13

Venlo        10-22        Geel Zwart        10-11

HCAS        10-21        MEP        10-9

Eindhoven        10-20        Hopbel        10-7

Basko        10-17        Geldrop        10-5

Maastricht        10-13        Best        10-2

VROUWEN

De topper die de vrouwen van MEP dit weekend tegen Rosmalen speelde eindigde onbeslist (1-1). Zondag wacht het Boxtelse team als laatste wedstrijd voor de winterstop de tweede topper tegen koploper Oss.

Coach Stijn Koesen vond het duel zondag aantrekkelijke en hij kon leven met het gelijkspel. Over de vechtlust van zijn team was hij zeer te spreken. Een vroege 1-0 werd afgekeurd, maar daarna hadden de Boxtelse vrouwen een licht veldoverwicht. De verdediging stond met Guusje Bosma en keepster Fleur van Haaren als een huis. Beide ploegen wisten, ondanks een aantal corners, niet te scoren.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. MEP was technisch iets sterker, maar de vechtlust om te winnen was aan beide kanten groot. Na een gemiste strafbal kwam er dan toch de 1-0 voor de thuisploeg door Philine Peperkamp. De vreugde was echter van korte duur, want in dezelfde minuut scoorde Rosmalen tegen: 1-1. De Boxtelse vrouwen drongen nog wel aan, maar konden de 2-1 niet meer forceren.

Zondag 24 november bezoekt MEP lijstaanvoerder Oss. Afslag 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE VROUWEN

Oss        10-24        HOD        10-10

Rosmalen        10-23        Hopbel        9-9

MEP        10-22        Geel Zwart        10-9

Venlo        10-19        Geldrop        9-8

Best        9-15        HCAS        9-6

Uden        10-14        Berkel E.        10-5

Sjoerd Verzijden (midden) en Tim van de Ven (rechts) van de Boxtelse hockeyclub MEP zagen de bal over de keeper én over het doel van Basko gaan. (Foto: Hans Verberk).