De ruim vijftig muzikanten van Boxtel's Harmonie, voor deze gelegenheid versterkt met een driekoppig combo van toetsen, gitaar en basgitaar, schotelden hun luisteraars in de aula van het Jacob-Roelandslyceum een keur aan musicalhits voor. Het programma viel erg in de smaak. (Foto's: Hans van Doorn).
De ruim vijftig muzikanten van Boxtel's Harmonie, voor deze gelegenheid versterkt met een driekoppig combo van toetsen, gitaar en basgitaar, schotelden hun luisteraars in de aula van het Jacob-Roelandslyceum een keur aan musicalhits voor. Het programma viel erg in de smaak. (Foto's: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

MUSICALCONCERT 'ONE NIGHT ONLY' BLIJKT SCHOT IN DE ROOS

Boxtel's Harmonie verovert harten

Wat wordt het thema volgend jaar, vroeg een van de 225 luisteraars na afloop. Want het musicalconcert One Night Only van Boxtel's Harmonie in de aula van het Jacob-Roelandslyceum smaakte zaterdag duidelijk naar meer. Het worden Franse chansons en het publiek hoeft er geen twaalf maanden op te wachten. Al in april staat Brel & Brass op het programma. In Podium Boxtel.

Vol vuur leidde dirigent Johan Smeulders zijn ruim vijftigkoppige blaasorkest door een schier eindeloze rij bekende musicals. Met instrumentale songs uit Soldaat van Oranje, West Side Story, Elisabeth en We Will Rock You legden de muzikanten een gedrevenheid aan de dag, die boekdelen sprak. Maar bij musical hoort zang en dus werden twee mooie stemmen 'ingevlogen'. Zowel de Boxtelse sopraan Nienke van Horen als de Tilburgse mezzosopraan Ingrid van den Nieuwenhuizen zorgde voor menig kippenvelmoment. Hun stemgeluid ontroerde in onder meer Zorro, Chicago, On Your Feet, Les Misérables en Frozen.

MEEZINGEN

Luisteraars toonden zich onder de indruk. Maar dat gold ook voor musicalzangeres en tv-actrice Anne-Marie Jung, die de muziekshow presenteerde. Zij stond versteld van de manier waarop tijdens het concert werd gemusiceerd en stak dat op het podium niet onder stoelen of banken.

Het Boxtelse publiek is breed bekend met musical, ervoer Jung. In het programma na de pauze schotelde ze neuriënd wat melodieën voor die stuk voor stuk werden meegezongen door de luisteraar. Behalve de laatste. Een liedje uit Petticoat, waarin Jung zelf meespeelde, werd niet herkend door de mensen in de zaal...

DONATIE WAR CHILD

De presentatrice werkte belangeloos aan One Night Only mee op voorwaarde dat ze wat publiciteit mocht maken voor een sponsoractie waaraan ze deelneemt. In januari beklimt ze met twee vriendinnen de Kilimanjaro ten bate van War Child. Een spontane inzameling onder de orkestleden en het publiek resulteerde in een donatie van ruim 560 euro om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

p BOVENSTE FOTO: De ruim vijftig muzikanten van Boxtel's Harmonie, voor deze gelegenheid versterkt met een driekoppig combo van toetsen, gitaar en basgitaar, schotelden hun luisteraars in de aula van het Jacob-Roelandslyceum een keur aan musicalhits voor. Het programma viel erg in de smaak. (Foto's: Hans van Doorn).


TEKENAAR RALPH DIKMANS SIGNEERT IN BOEKHANDEL BRUNA

Stripkookboek met Boxtelse bijdrage

RENS VAN DEN ELSEN

De Boxtelse Ralph Dikmans is een van de 53 tekenaars die een bijdrage heeft geleverd aan het vorige week verschenen Stripkookboek. De uitgave is een initiatief van de Brabantse chef-kok en stripliefhebber Leon Verhoeven. Dikmans signeert vrijdag 29 november van 18.00 tot 21.00 uur samen met illustrator Arjen Vriezekolk uit Boxtel het boek bij de Bruna in de Rechterstraat.

Dikmans mocht een recept tekenen voor de kookbundel dankzij zijn winst in de Stripglossy Stripbattle. De geestelijk vader van de Boxtelse anti-held Anders-Man kreeg ruim vierhonderd stemmen voor zijn cartoon over het maken van een Aziatische koolsalade. Zijn tegenstander kwam niet verder dan tweehonderd. Daarmee bemachtigde de Boxtelse cartoonist niet alleen een plekje in de finale, maar mocht hij als extraatje ook een bijdrage leveren aan het gerechtenboek van Verhoeven.

GROTE NAMEN

In de kookstrip staan 58 gerechten, voorzien van tekeningen van 53 striptekenaars. Dikmans is er daar een van, maar hij is omringd met niet de minste namen in de striptekenwereld. Zo staan er ook illustraties in van onder meer Romano Molenaar, de tekenaar van Storm, en Eric Heuvel van onder meer January Jones.

Hoewel het stripkookboek pas net in de winkels ligt, wordt er nu al gekeken of er een tweede druk moet komen. ,,De reacties zijn overweldigend. Ook op mijn aandeel. Ik ben er zeer trots op", geeft Dikmans aan. Dat hij tussen al deze grootheden staat, was voor de Boxtelaar wel even wennen. ,,Ik was aan de ene kant erg nerveus, maar aan de andere kant voelde het ook wel weer vertrouwd. Juist de diverse stijlen maken het boek zo mooi", vertelt hij enthousiast.

De uitgave kost 24,95 euro en is onder andere te koop bij de Bruna in Boxtel.


Rommelmarkt

In sporthal De Braken vindt zondag 1 december een grote rommelmarkt plaats. Deze duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Bellen hiervoor kan naar telefoonnummer 06-81 13 55 91.

Sopraan Nienke van Horen zong onder meer Let It Go, die zowel in de tekenfilm- als de musicalversie van Frozen is te beluisteren.