Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's up Sven, Jens & Jasper?

Stuiterend staan ze op de Boxtelse Markt. Sinterklaas is ein-de-lijk in Boxtel gearriveerd en Jasper van Weert (7) en de broertjes Jens (7) en Sven (6) van Abeelen hebben er zin in. Heel veel zin. En dat is - naast hun ontembare enthousiasme - duidelijk te zien aan hun prachtige outfits.

Wat vinden jullie zo leuk aan het Sinterklaasfeest? Sven: ,,Sinterklaas komt elke dag cadeautjes brengen. Nou ja..., elke week." Jens: ,,Nee joh, maar een keer per maand." Jasper: ,,Hij geeft gewoon héél veel cadeautjes. En pepernoten. Die vind ik heel lekker."

Tijdens de landelijke intocht op televisie ging het bijna mis toen de stoomtrein stilstond en later de wagon met Ozosnel, het paard van Sinterklaas, achterbleef. Waren jullie bang dat het niet meer goed zou komen? Jens: ,,Het gaat elk jaar mis en het komt ook elk jaar weer goed." Sven: ,,Ja dat wist ik van tevoren al, dat het goed zou komen."

Wat staat er op jullie verlanglijstje? Jens: ,,Ik wil heel graag een Nintendo Switch, een knikkerbaan en een robot." Sven: ,,Ik wil ook graag een Nintendo Switch, maar dat is een heel klein cadeau. Dus ik wil ook heel graag Pokémon-kaarten en een puppy. Een echte én een knuffelhondje. Ik wilde ook heel graag loombandjes en die zaten vanochtend in mijn schoen." Jasper: ,,Ik wil heel graag een trein van Lego en een bestuurbare auto van technisch Lego. En ik wil een step. Papa en mama vragen een nieuwe tablet, want de onze is kapot."

Wie is je lievelingspiet? Sven: ,,Ik wil geen Piet zijn, ik chill liever elke dag op de bank." Jens: ,,Dan word je toch Slaappiet! Ik heb ook geen lievelingspiet. Eigenlijk wil ik ook geen Piet zijn. Ik word profvoetballer en YouTuber." Jasper: ,,Ik wil écht wel Piet worden. Welke? Hoofdpiet. Want dan mag ik elke dag bij Sinterklaas zijn."

Wat vinden jullie naast cadeautjes krijgen leuk aan het vieren van Sinterklaas? Jasper: ,,Liedjes zingen, vooral Sinterklaas Kapoentje." Jens: ,,Vieze Sinterklaasliedjes zingen." Sven: ,,En Sintmoppen vertellen. Ik ken een goeie: Waar om heeft Sinterklaas een baard? Om zijn kin."

(Tekst en foto: Linda van de Wiel).