WETHOUDER KOMT LATER MET ADVIES

Raadsfracties dringen aan op afronding RVL

,,Het zou een verkeerd voorbeeld zijn van de term Meewerkend Boxtel." Fractievoorzitter Joep Schalkx van Combinatie95 was dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijk in zijn bewoordingen. Het onderwerp was de laatste fase van Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL). Het ontbreekt de gemeente aan een ton om het project af te ronden. Wethouder Herman van Wanrooij beloofde om nog eens te kijken naar de mogelijkheden, maar kon geen extra geld beloven.

Vrijwel alle raadsleden én inmiddels oud-burgemeester Fons Naterop waren het er over eens dat RVL een schoolvoorbeeld is van een goed burgerinitiatief. De wethouder beaamde dit: ,,We hebben ook de intentie om het project af te ronden, maar het geld ontbreekt momenteel. De vorige onderdelen hebben we op kunnen pakken door werkzaamheden tegelijk uit te voeren, maar dat kan nu niet meer", antwoordde Van Wanrooij.

De wethouder wil snel met een advies komen, maar waarschuwde de raadsleden wel: ,,Ik kan niet ergens anders iets weghalen, om vervolgens daar weer geld tekort te komen."

Voor het rolstoelvriendelijk maken van de Boxtelseweg is nog ruim een ton nodig.


Aanmelden voor playbackshow Ploeggerrang

Kinderen uit de groepen drie tot en met acht van het basisonderwijs kunnen zich inschrijven voor het jaarlijkse Ploegerrangfestival in Liempde. Prinsenvereniging De Ploegers houdt dit playbackfestival zondag 15 december in zaal 't Hof aan de Nieuwstraat.

De artiesten in de dop treden vanaf 13.30 uur op onder toeziend oog van jeugdprinses Elin d'n Urste en haar gevolg. Een halfuur voor aanvang gaat de zaal open. Een jury selecteert de beste acts; die worden vertoond tijdens de jeugdzittingsavonden op 24 en 25 januari. Ook de winnaar van de Vrolijke Noot, de prijs voor de meest carnavaleske presentatie, mag zijn of haar kunsten daar laten zien.

Deelnemers dienen uiterlijk maandag 25 november via www.ploegers.nl het deelnameformulier in te vullen en een muziekbestand (MP3) toe te voegen.

Gemonde

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas bezoekt zondag 24 november Gemonde. Vanaf 13.45 uur kunnen alle kinderen verzamelen bij het pleintje tussen café-zaal De Schuif en de antiekwinkel aan de Dorpstraat. Aansluitend zijn alle kinderen met hun begeleiders welkom in zaal De Schuif. Wie zondag tussen 10.00 en 12.00 uur een kaartje afhaalt in De Schuif, wordt bij de bisschop uitgenodigd op het podium.

Gimmese Smart

Het smartlappenkoor Gimmese Smart treedt vrijdag 22 en zaterdag 23 november op in zaal De Schuif, Dorpstraat 30 in Gemonde. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. Als het koor uitgezongen is, neemt DJ Harry het stokje over. De entreeprijs bedraagt vijf euro, inclusief een lot voor de loterij.