Jan Hacken zingt zestig jaar mee in het Sint-Petruskoor en wordt zondag 24 november in het zonnetje gezet tijdens het Ceciliafeest in grand café Rembrandt. (Foto: Albert Stolwijk, 2009).
Jan Hacken zingt zestig jaar mee in het Sint-Petruskoor en wordt zondag 24 november in het zonnetje gezet tijdens het Ceciliafeest in grand café Rembrandt. (Foto: Albert Stolwijk, 2009). Foto: Albert Stolwijk

JAN HACKEN: LANGSTE STAAT VAN DIENST

Sint-Petruskoor huldigt diamanten jubilaris

Jan Hacken is zondag 24 november het stralende middelpunt tijdens het Ceciliafeest van het Sint-Petruskoor. Hij zingt inmiddels zestig jaar mee tijdens eucharistievieringen in de Boxtelse basiliek. In grand café Rembrandt heffen de 55 koorleden een feestlied aan voor de 81-jarige tenor met de langste staat van dienst binnen de vereniging.

Tien jaar geleden, toen hij zijn gouden lidmaatschapsjubileum vierde, voorzag Hacken nog dat het gemengd kerkkoor van de Sint-Petrusbasiliek ooit uitsluitend vrouwen zou tellen. Zo ver is het nu nog niet. Sterker nog, de bezetting is in verhouding zelfs wat verbeterd, vertelt voorzitter Betty van Eekelen: ,,Met negentien sopranen, vijftien alten, tien tenoren en elf bassen mogen we helemaal niet klagen. Dit jaar zijn zelfs drie nieuwe leden toegetreden en dat stemt me gelukkig."

ZINGEN ALS PASSIE

Op het moment dat Hacken in 1959 toetrad tot het Sint-Petruskoor bestond dat overigens nog uit alleen mannen. De vrouwen deden rond 1970 hun intrede. De jubilaris is nog altijd voorzanger, was jarenlang repetitor van de tenoren en draagt als lid van de programmacommissie zijn steentje bij om het koor zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Zingen is Hackens passie, meer dan het geloof, bekende hij tijdens een interview in 2009: ,,Als ik niet in het koor zou zingen, zat ik echt niet iedere week in de kerk..."

Een uitgesproken voorkeur voor bepaalde muziek heeft hij niet. Het meeste plezier beleeft hij als de kerkgangers uit volle borst meezingen met het koor. Want het Sint-Petruskoor geeft geen concerten, maar luistert uitsluitend eucharistievieringen op.

p Jan Hacken zingt zestig jaar mee in het Sint-Petruskoor en wordt zondag 24 november in het zonnetje gezet tijdens het Ceciliafeest in grand café Rembrandt. (Foto: Albert Stolwijk, 2009).


Vrienden van Boxtel live:
muziekfeest voor goed doel

Lionsclub Dommel & Aa organiseert Vrienden van Boxtel Live. Het evenement vindt zaterdag 23 november vanaf 20.15 uur plaats in Podium Boxtel aan de Burgakker.

Onder de noemer A Trip Down Memory Lane betreden acht Boxtelse zangers en zangeressen de bühne. De opbrengst gaat naar de Voedseltuin op De Kleine Aarde en het muziekonderwijs van de harmonieën en fanfares (hafa's). Op het podium zingen Patrick Hendriks, Donna Hobbelen, Jazzmin Hobbelen, Sjef Kuipers, Pim Lavaleije, Anouk Mels, Gerlof Trommelen en Fenne van Wuijtswinkel populaire nummers, waarop iedereen kan dansen. De vocalisten worden begeleid door een professionele band bestaande uit Roeland Heesbeen (gitaar), Dave Hanhart en Diana Huismans (toetsen), Tony Maes (bas), Christ Grefkens (drums) en Henrie van der Voort (saxofoon). Het trio Moyoy verzorgt de achtergrondzang. Toegangskaarten zijn voor 19,50 euro te koop via www.podiumboxtel.nl.