PLOEG TOONT VEERKRACHT IN DE RAKEN

Basketballers JRC houden de punten niet in Boxtel

Het basketbalteam van JRC Boxtel was zondag zo goed als compleet voor de wedstrijd tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Twee weken eerder verloor JRC na een flinke achterstand in de eerste helft nipt van Vido en zover wilden de spelers het deze keer niet laten komen. Tevergeefs; ze verloren met 65-71.

JRC startte met Robbin Snoeren, Freek Clercx, Jaap van Loon, Jasper Verhoeven en Kai Elissen in de basis. Omdat de wedstrijd ervoor een zoneverdediging goed uitpakte, besloot coach Steven Besuijen opnieuw met deze speelwijze te beginnen. Doordat ook The Black Eagles in de zone speelde, verliep de de beginfase rommelig. Beide teams zochten vaste patronen. De gasten hadden daar net iets eerder een antwoord op dan de Boxtelaren en daarom keek JRC na het eerste kwart tegen een achterstand aan van 7-16.

Tijdens het tweede kwart kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en wist het door sterk spel van Elissen, Coen van der Meijden en Verhoeven makkelijker tot scoren te komen. De Rosmalenaren schoten vooral van afstand raak. JRC kon leunen op Van Loon die met negen punten een belangrijk aandeel had in de scores. Ruststand: 33-42.

JRC stapte in het derde kwart over naar een man-tegen-mandefensie. In eerste instantie liep de tegenstander nog uit, maar de sterk verdedigende Boxtelaren vochten zich terug: 50-55. Een flinke aderlating was het uitvallen van de geblesseerde Snoeren, die na een duwfout zijn enkel verzwikte.

VRIJE WORPEN

Het vierde en beslissende kwart schoot de thuisploeg uit de startblokken met een driepunter van Van Loon, waarna de ploegen gelijk op gingen. Bij 61-63 kreeg Van der Meijden de bal op de driepuntlijn. Hij moest onder druk van de schotklok aanleggen en wierp de bal door het netje, waardoor JRC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Met nog drieënhalve minuut te gaan, stond het 64-63.

Na deze treffer werden beide teams voorzichtiger. Het verschil moest komen van vrije worpen en daarin toonde The Black Eagles zich sterker dan JRC. ,,Vandaag hebben we net als vorige week veerkracht getoond, maar het terugvechten in een wedstrijd kostte veel energie. Die kwamen we vervolgens te kort in de slotfase. Dit was vorige week tegen Vido het geval en nu opnieuw. Het is zuur, maar er is voldoende om op voort te borduren", meldde coach Besuijen na afloop.

Zondag 24 november speelt JRC Boxtel een uitwedstrijd tegen basketbalclub Kimbria in Maastricht, die eveneens erg wisselende uitslagen laat zien.

p JRC-speler Jaap van Loon aan de bal. Hij was voor de Boxtelse basketbalclub in De Braken topscorer met achttien treffers. (Foto: Hans Verberk).

BOXTELS TEAM WINT VAN POLARIS HELMOND

Volleybalsters VC Blox klaren hun klus koeltjes

In een duel dat nooit een wedstrijd werd, wonnen de volleybalsters van het Boxtelse VC Blox zaterdag voor de zevende keer op rij het maximaal aantal sets: 4-0. Deze keer was Polaris 5 uit Helmond de dupe.

Gedurende de wedstrijd lieten de vrouwen zien dat zij kandidaat zijn voor het winterkampioenschap. Ook in ontmoetingen met minder tegenstand, speelden zij geconcentreerd. Blox wisselde uitstekende servicereeksen af met mooi uitgespeelde aanvallen. Woman of the match was Rachel Spoor die op mid de ballen uiterst scherp en hard binnen wist te slaan. Heidi van Pinxteren voelde dit goed aan kon met haar ploeggenoot Spoor een mooie stijgaanval op de mat leggen.

UITPROBEREN

De wedstrijd leende zich uitstekend voor het uitproberen van aanvalsvariaties op mid met Spoor, Daphne van Meurs en Carmen Steenbakkers: daar werd gretig gebruik van gemaakt door deze volleybalsters. Van Pinxteren legde op enig moment een servicereeks neer van achttien punten. Het ene moment sloeg ze de bal direct binnen, het andere moment volgde een puik uitgespeelde aanval als de service door de tegenstanders werd gepareerd. Bij een setstand van 18-0 scoorde de tegenstander pas zijn eerste punt.

Ook Sanya Penninx en Hanna van Esch sloegen op buiten geconcentreerd de ballen hard of geplaatst naar de grond in leuke afwisselende combinaties met Van Pinxteren. Dat niet alles direct lukte, zorgde voor interessante leermomentjes.

OEFENEN

In de loop van de wedstrijd werd tevens geoefend met het uitvoeren van sprongservices. In de laatste set wisselden Van Pinxteren en Janne Ariëns van positie: laatstgenoemde verliet haar diagonaalpositie van waaruit ze gedurende de wedstrijd knappe aanvallen op de mat legde als spelverdeelster. Dit deed ze ook met verve waarbij ze Van Pinxteren veel in het spel betrok. Die kon op de diagonaalpositie ook nog excelleren met haar aanvallen.

De vrouwen van VC Blox staan vier punten los van hun directe concurrent. Bovendien hebben zij een gigantische voorsprong in het saldo van gewonnen en verloren punten. Setstanden: 25-2; 25-6; 25-9 en 25-3.

Boxtel

FilmPodiumScopia

FilmPodiumScopia vertoont vanavond, donderdag 21 november, om 20.15 uur de Hongaarse film On Body And Soul (Teströl és lelekröl) uit 2017. Dit is de tweede rolprent uit de reeks van het thema Wat Liefde Vermag. De film is te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker. Een kaartje à 7,50 euro is online te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Voor aanvang van de voorstelling zijn ook aan de deur kaartjes te koop.

Rachel Spoor (links) en Sanya Penninx (rechts) springen naar de bal voor VC Blox in sporthal De Braken. De thuisploeg won overtuigend van Polaris 5 uit Helmond. (Foto: Hans Verberk).