DVG kwam tijdens de inhaalwedstrijd in Nieuwkuijk met 3-1 achter, maar sleepte uiteindelijk toch een gelijkspel uit het duel. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

INHAALWEDSTRIJD IN NIEUWKUIJK BLIJFT ZONDER WINNAAR

Doelpuntrijk gelijkspel voor DVG

DVG en Nieuwkuijk speelden zondag een enerverende inhaalwedstrijd vol strijd, gemiste kansen en doelpunten, maar zonder winnaar. De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd, maar de Liempdenaren stonden het eerst voor.

Een vrije trap van Bas Smulders werd prachtig ingeschoten. Lang duurde de vreugde aan Liempdse zijde niet. Na twee minuten was het alweer gelijk door een schot in de lange hoek: 1-1. De gasten waren voornamelijk gevaarlijk in standaardsituaties zoals een hoekschop, genomen door Teun Welvaarts. Een lijnverdediger van Nieuwkuijk hield de bal uit het doel.

De thuisploeg zette DVG op achterstand door twee corners. Iedereen miste de eerste, behalve de Liempdse defensie. Uit de tweede hoekschop viel een treffer: 2-1.

HANDSBAL

De wedstrijd had een heel ander verloop kunnen krijgen als de scheidsrechter de Nieuwkuijkse keeper had betrapt op een handsbal buiten de zestien meter. Hij mocht doorspelen. De Liempdse doelman Rens van den Akker moest ingrijpen na een schot in de hoek en had geluk toen de rebound over het doel ging. Niet veel later was het fortuin verspeeld. Jordi van Kasteren probeerde met een uiterste inspanning een doelpunt te voorkomen en schoot daarbij de bal in de eigen goal: 3-1.

De fase vlak voor rust was bepalend voor het verloop van de tweede helft. De thuisploeg kon op een 4-1 voorsprong komen maar het werd 3-2. Bas van Houtum kopte een bekeken voorzetje van Tijn van Heertum in.

In de tweede helft waren de Liempdenaren voetballend beter. Ze drongen de tegenstander terug en er kwamen kansen, in eerste instantie zonder succes. Smulders schoot over het doel en een mooi steekballetje van Ruud Peijnenburg was net niet goed genoeg voor Van Houtum om de gelijkmaker binnen te tikken. Jurge van der Velden kopte een hoekschop te veel naar de grond. De gelijkmaker kwam letterlijk uit de lucht vallen. Van Houtum kopte met een zweefduik een strakke voorzet van Welvaarts hard in: 3-3.

Met nog zo'n dertig minuten op de klok ging het tempo nog maar eens omhoog. De eindfase was spannend en de uitslag nog onzeker. De Liempdse keeper viel uit in de laatste minuten en dit betekende het debuut van Andrei Tomus. Hij kwam niet echt meer in de problemen, maar moest wel nog even flink sprinten om een diep gespeelde bal te onderscheppen. Het bleef bij de puntendeling.