Luuk Wolfs (midden) van Essche Boys was enkele weken geleden met vier doelpunten nog topscorer van de week. Tegen Wilhelmina bleef het dit keer alleen bij een assist. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GELIJKSPEL TEGEN WILHELMINA KWAM ALS VERRASSING

Essche Boys pakt in slotfase een punt

Pas in de allerlaatste minuut sleepte het vaandelteam van Essche Boys in zijn duel tegen Wilhelmina een dik verdiend punt uit het vuur. In een goede wedstrijd knokte de thuisploeg zich tot twee keer toe terug van een achterstand. Het werd uiteindelijk 2-2.

De gastheren begonnen goed en zetten Wilhelmina vanaf de eerste minuut onder druk. De tegenstander uit 's-Hertogenbosch wist zich hier geen raad mee en had dan ook veel moeite om in het spel te komen. Essche Boys speelde prima en creëerde de nodige kansen. Luuk Wolfs en Robin van Beek hadden echter het vizier niet op scherp staan en verprutsten een aantal kansen.

Het was wachten op de voorsprong voor de thuisploeg, maar die mocht in deze fase ook van geluk spreken dat ze niet achter kwam te staan. Keeper Bram schoenmakers voorkwam een doelpunt dankzij een voortreffelijke redding. Na ongeveer een half uur spelen kwam Essche Boys goed door aan de rechterkant. Wolfs zag de keeper van Wilhelmina ver voor zijn goal staan en schoot vanaf de zijlijn op het doel. De poging spatte echter uiteen op de lat.

Essche Boys bleef zoeken naar een doelpunt. Het was echter Wilhelmina dat, net voor rust, uit het niets op voorsprong kwam. Martijn Kluijtmans verloor de bal en de spits van de tegenpartij werkte de bal beheerst in het doel: 0-1.

GELIJKMAKER

Na de rust ging Essche Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar moest opletten voor de counters van Wilhelmina. Het spel golfde op en neer, met voor beide ploegen kleine kansen. Na ruim een uur spelen viel dan toch de 1-1. Wolfs stuurde Van Beek weg en die wipte de bal knap over de keeper.

Hierna drukte de thuisploeg door en kreeg meteen de perfecte mogelijkheid op de voorsprong. Een Bossche verdediger wist echter nog net te voorkomen dat Van Beek een goede voorzet van Wolfs binnen kon schieten. De gastheren bleven aandringen, maar kregen vervolgens het welbekende deksel op de neus. Want weer was het Wilhelmina dat uit het niets op voorsprong kwam.

Essche Boys ging vol op de aanval spelen en creëerde ook genoeg kansen om weer op gelijke hoogte te komen. Ondertussen hield keeper Schoenmakers zijn ploeg met een aantal goede reddingen in de wedstrijd. Pas in de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg een corner. De bal belandde via een kluts bij Tim van Velthoven, die met rechts aan nam en vervolgens met links hard in het doel schoot: 2-2. Deze verdiende gelijkmaker betekende tevens het einde van de wedstrijd.

Zondag 24 november staat de uitwedstrijd in en tegen Elshout op het programma. De aftrap is om 14.00 uur.

p Luuk Wolfs (midden) van Essche Boys was enkele weken geleden met vier doelpunten nog topscorer van de week. Tegen Wilhelmina bleef het dit keer alleen bij een assist. (Foto: Hans Verberk).

Irene boekt eerste zege van seizoen

De voetballers van de Gemondse club Irene speelden zondag de begin oktober gestaakte wedstrijd tegen Fiducia uit. In het eigen sportpark De Laat boekte de thuisploeg de eerste zege van het seizoen.

De elftallen hoefden slechts een helft te spelen. Irene stond bij aanvang met 1-0 voor. De gasten lieten vanaf de aftrap geen misverstand bestaan over hun bedoelingen, met veel energie en fysiek spel probeerden zij het Irene lastig te maken. Dit lukte Fiducia vrij aardig en de Gemondenaren gingen mee in deze speelwijze, waardoor het een rommelige en matige wedstrijd werd.

De voetballers van Irene waren zelf onrustig aan de bal en zij maakten veel onnodige overtredingen. Zo ook in de 67e minuut waardoor Fiducia vanaf twintig meter een vrije trap mocht nemen. Ondanks dat de thuisploeg de muur zorgvuldig opstelde, wisten de gasten vrij gemakkelijk te scoren door de bal in de benedenhoek te plaatsen.

KLUTSBAL

De stand was weer in evenwicht en beide teams gingen met veel inzet op zoek naar de winst. Zowel Irene als Fiducia wisten hierbij geen echt uitgespeelde kansen te creëren zodat het leek alsof de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Echter, een minuut voor het einde wisten de Gemondenaren na een lange bal in de zestien van Fiducia voor veel onrust te zorgen waardoor Arthur Piasecki met een klutsbal de bevrijdende 2-1 scoorde. De goal leidde tot veel frustraties bij de tegenstander en commentaar op de scheidsrechter waardoor die nog drie gele kaarten uitdeelde aan Fiducia.

Zondag 24 november speelt Irene thuis tegen Nederwetten, de aftrap is om 14.30 uur.

t Jurrian Schellekens van de Gemondse voetbalclub Irene in actie bij het doel van Fiducia. (Foto: Hans Verberk).