RUGBYERS WINNEN MET 34-14 VAN BLACK BULLS OVERLOON

Koploper Ducks bedwingt taaie Peelrakkers

Zoals al vaker dit seizoen maakten de rugbyers van Ducks/Oysters zondag een flitsende start tegen Black Bulls uit Overloon. Het bleek echter al snel dat deze ploeg ten opzichte van vorig seizoen stappen heeft gemaakt en toonde zich een taaie tegenstander. Desondanks won het Boxtels-Oisterwijkse combinatieteam: 34-14.

De bezoekers uit de Peel kregen na zeven minuten al de eerste try om de oren, maar scoorden daarna snel de gelijkmaker. De gasten hadden voornamelijk de overhand in scrums, line-outs en rucks. Hiermee kan een team een wedstrijd naar de hand zetten. Koploper Ducks/Oysters heeft echter een aantal spelers met sterke individuele kwaliteiten en kwam hierdoor toch weer op voorsprong: 12-7.

Na een halfuur leek de thuisploeg een gat te slaan na een soloactie: 17-7. Toch bleken de spelers uit Overloon taaie rakkers en hun potige voorwaartse zette het vele balbezit nog voor rust om in een try.

Bij aanvang van de tweede helft was de strijd nog lang niet beslist. Een lijnaanval van Ducks/Oysters die een try opleverde bood echter weer wat lucht: 22-14. Black Bulls gaf nog niet op en zette aan voor een slotoffensief. De flankspelers Niels van de Honert en Bas Steenbeeke hadden hun handen vol om de inkomende Bulls af te stoppen.

KRACHTPATSERS

Ducks/Oysters probeerde vooral via de lijn te spelen om de krachtpatsers uit Overloon te ontwijken. Door technische fouten lukte dit te weinig, totdat nummer acht Stijn van de Loo zich opstelde in de lijn en aan een solo begon. Hoewel hij vlak voor de try-lijn werd afgestopt, leek hij zijn ploeggenoten te inspireren. Enkele momenten later kreeg Remco Vaes namelijk de bal en hij drukte deze na een goede loopactie in de hoek: 29–14. Toen kort voor tijd dezelfde speler nóg een try drukte, was de wedstrijd beslist en werd de eindstand bepaald op 34-14.

De wedstrijd kenmerkte zich door veel strijd en ook een vijftal nieuwe spelers van Ducks die weer wedstrijdervaring hebben op gedaan. Komend weekeinde zijn er geen competitieverplichtingen en daarom speelt Ducks/Oysters op zaterdag 16 november vanaf 13.30 uur een vriendschappelijk duel in Oisterwijk tegen het tweede team van Oysters. Zondag 24 november vindt het uitduel plaats tegen runner-up Octopus Uden, die op de derde plek in het klassement staat.

De junioren van Oysters/Ducks behaalden in de laatste wedstrijd van het eerste competitiedeel het kampioenschap door met 54-19 te winnen van Gelre. De ploeg promoveert en speelt tijdens de tweede helft van de competitie in de zogeheten zogeheten plate.

De cubs van Ducks wonnen voor het eerst en boekten met 12-72 een ruime overwinning op Vetsburg in Tilburg, terwijl de colts de uitwedstrijd tegen Delft/Voorburg verloren met 50-0.