KADERSPELERS PRESTEREN WISSELEND

Biljarters Wapen van Liempde verliezen thuis van Boxmeer

Hoewel ze een week eerder nog met een groot verschil wonnen van Van Esch biljarts/De Peel, moesten de biljarters van 't Wapen van Liempde/Regiobank donderdag het hoofd buigen tegen Cambrinus uit Boxmeer. Het kaderteam verloor twee van de vier wedstrijden nipt, Henry van Dijk wist zijn wedstrijd te winnen.

Invaller Leo van Hastenberg ging goed van start en liep snel uit. Zijn tegenstander bleef ver achter. Door een paar mooie series kwam zijn opponent weer in de buurt om uiteindelijk de partij alsnog winnend af te sluiten. Leo (110) maakte 103 caramboles in tien beurten met een hoogste serie van 32.

Ton Rovers had zijn avond niet en kreeg slecht aanvangsspel. Hij kon deze keer de winst niet naar zich toe trekken en haalde 7,10 gemiddeld met een hoogste serie van dertig.

Van Dijk liep in het begin uit, maar zijn tegenstander kwam weer langszij. In de achtste beurt maakte de Liempdse biljarter een mooie serie van zestig en een beurt later een reeks van 41. In elf beurten had hij zijn 170 caramboles bereikt - 15,45 gemiddeld. Omdat zijn opponent ver achterbleef, scoorden de Liempdenaren procentueel zelfs nog beter dan de tegenstanders en verdienden hiermee een extra punt.

De tegenstander van Martien van den Tillaart begon heel goed met verschillende series. Van den Tillaart zette zijn inhaalrace net te laat in, maar speelde toch een puik moyenne. Na zeven beurten was de wedstrijd gedaan. Toen had de thuisspeler 142 caramboles en 20,28 gemiddeld met een hoogste serie van 41.

LIBRE

Het eerste libre-team verloor thuis van de Hazelaar 4 uit Rosmalen. Alleen Van Hastenberg kon nog in de buurt van een overwinning komen. Hij verloor op één carambole zijn partij. De tweede ploeg verloor met één punt verschil van De Uitdaging uit Rosmalen. Patrick Sterrenburg won zijn wedstrijd na veertien beurten.

Libre 3 van 't Wapen van Liempde behaalde het maximale aantal punten tegen De Kruiskamp 2 in 's-Hertogenbosch. Cor van Beers was na 22 beurten aan zijn zeventig caramboles. Johan van der Ven was de winnaar na 21 beurten. Kopman Peter van Lierop had maar zeventien gangen naar het biljart nodig voor zijn negentig caramboles.