Op de Markt staat zondag opnieuw een groot podium om Sinterklaas feestelijk te ontvangen. Kinderen zijn er welkom om de goedheiligman persoonlijk te ontmoeten. (Foto: Peter de Koning, 2018).
Op de Markt staat zondag opnieuw een groot podium om Sinterklaas feestelijk te ontvangen. Kinderen zijn er welkom om de goedheiligman persoonlijk te ontmoeten. (Foto: Peter de Koning, 2018). Foto: Peter de Koning

Sinterklaas is weer op weg naar Boxtel

De brief die Sinterklaas vorige week stuurde, verraadde het al. Het duizelt de goedheiligman van de grote aantallen kinderen die de voorbije jaren in zijn residentie in kasteel Stapelen op bezoek kwamen. Desalniettemin meert de bisschop met zijn Pieten zondag 17 november weer aan bij de Zwaanse Brug. Om 12.30 uur zet hij voet aan wal in Boxtel.

Muzikaal begeleid door de Red River Band wandelt de goedheiligman vanaf de Zwaanse Brug naar de Markt. Op een podium spreekt burgemeester Fons Naterop de gulle bisschop toe. Vervolgens krijgt de jeugd de gelegenheid de Sint een handje te geven en een traktatie in ontvangst te nemen. Aan de aankomst en het verblijf van de Spaanse kindervriend is deze keer het thema Cijfers & Letters verbonden.

Dankzij de Vrienden van Stapel op Sint geeft stichting Boxtel Vooruit opnieuw een boekje uit waarin het programma van het verblijf van de goedheiligman en een plattegrond van het kasteel zijn opgenomen. Bovendien bevat het een kleurplaat, recepten en liedteksten. Op de Boxtelse basisscholen wordt het boekje uitgereikt aan kinderen uit de groepen 1, 2 en 3; bezoekers van de intocht of van kasteel Stapelen kunnen ook een exemplaar meenemen. Het programmaboekje bevat ook een lijstje waarop kinderen wensen voor een ander kunnen invullen. Drie daarvan laten de Vrienden van Stapel op Sint in vervulling gaan.

In etalages van winkels aan de Rechterstraat, Stationsstraat, Croonpassage en Markt kunnen kinderen plaatjes zoeken. Zij vormen samen een zin. De oplossing kan worden ingevuld in het boekje.

KASTEELBEZOEK

Dankzij de medewerking van ruim 150 vrijwilligers en zo'n 65 sponsors ontvangt Sinterklaas in kasteel Stapelen twee weken lang alle groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen uit de gemeente Boxtel en het dorp Esch. In de laatste twee weekeinden van november zijn andere bezoekers welkom; 's ochtends van 09.30 tot 12.00 uur, op zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur en op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.