Afbeelding
Foto: Wijkorgaan Liempde

DIENSTENCENTRUM KIEST SAMENWERKING

Parktheater Eindhoven ook te zien in Kloosterhof

Speciaal voor mensen die minder mobiel zijn, gaat stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) een samenwerking aan met Parktheater Eindhoven en OpenWebcast.nl. Diverse voorstellingen worden live gestreamd in dienstencentrum De Kloosterhof.

Door samen te werken willen de drie partijen iedereen in Liempde die om gezondheidsredenen niet naar de stad kan, toch te laten genieten van optredens op het vlak van cabaret, muziek, opera en ballet. Een aantal voorstellingen per jaar worden de voorstellingen gefilmd en uitgezonden in De Kloosterhof, dat beheerd wordt door BOL. Ook begeleiders zijn welkom.

De eerste voorstelling vindt plaats op maandag 9 december vanaf 19.30 uur. Dan wordt Paul van Vliet & Noordpool Orkest: In Concert vertoond. Hoewel Van Vliet na zestig jaar spelen in de theaters in 2018 een punt zette achter zijn carrière, besloot hij eenmalig met dit optreden op de planken te komen. Na zijn loopbaan schreef hij namelijk het boek Brieven aan God en andere mensen: een autobiografie van nooit verzonden brieven aan mensen in zijn omgeving. Er worden bekende en minder bekende liederen gezonden, maar ook verhalen voorgedragen uit het boek.

Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via de beheerders van De Kloosterhof. Deze zijn zolang de voorraad strekt ook nog aan de deur te koop. Zaterdag 25 april 2020 om 20.00 uur staat de tweede voorstelling gepland.


Bloemen na geslaagd kermisfeest

De Liempdse horecaondernemer Laura Sweens, uitbater van café 't Huukske, is gisterochtend in de bloemen gezet door voorzitter John van Heertum van Wijkorgaan Liempde (foto onder). Aanleiding was het geslaagde verloop van de plaatselijke kermis in augustus van dit jaar.

,,Al vele jaren is de kermis in Liempde een mooie en geslaagde activiteit. De uitvoering en handhaving van de vergunning die de horeca hier voor krijgt van de gemeente Boxtel is de laatste jaren enigszins op de achtergrond komen staan", meldt Van Heertum. Hij ging in gesprek met ambtenaar Franka Verstraten van de gemeente om te bezien hoe de vergunning is opgebouwd en hoe hieraan door de horeca voldaan kan worden. Namens de horeca schoof ondernemer Sweens daarvoor aan tafel. Inmiddels het verloop van de laatste kermis geëvalueerd en daaruit bleek volgens Van Heertum dat de horeca binnen de gestelde normen bleef en dat de omwonenden het een verbetering vonden.