Afbeelding
Foto:

650.000 EURO VOOR AANPAK AFVOERSTELSEL

Rosenhofstraat krijgt grotere rioleringsbuizen

De riolering in Liempde is verouderd en kent relatief dunne buizen. Bij hevige regenval kan het stelsel in bijvoorbeeld de Rosenhofstraat niet al het hemelwater opvangen en ontstaat er dus overstort van rioolwater. Tijd om dat in die straat aan te pakken, vindt het college van B en W. Dat wil 650.000 euro uittrekken om de problemen op te lossen.

PÅL JANSEN

Dat er problemen zijn met de riolering is al jaren bekend. In 2013 werd al een ontwerp gepresenteerd door adviesbureau Witteveen + Bos om enkele zaken aan te pakken in de Rosenhofstraat, aan de zuidwestkant van de bebouwde kom. Daarin is onder meer een noodoverlaat opgenomen. Tevens is het plan om de rioolbuizen te vergroten tot een doorsnee van veertig centimeter.

ORANJELAAN

Er moeten volgens het ontwerp ook werkzaamheden in de Oranjelaan worden uitgevoerd, tot ongeveer de T-splitsing met de Peellandstraat. Een deel van het rioleringsstelsel ligt daar nu nog in particuliere grond, maar moet worden verplaatst naar openbaar gebied. Ook worden op die plek de rioolpijpen vergroot van dertig naar veertig centimeter doorsnee. Bovendien moeten de sloten worden uitgediept, ook aan het Vrilkhovense Kerkenpad, om overstort van water op te vangen.

VUILFUIK

De gemeente Boxtel moet nog even wat zaken regelen omtrent de financiering: er is nog een tekort van 10.000 euro. Het idee is ook om een fuik te plaatsen waarin afval wordt opgevangen. De kosten daarvoor bedragen 40.000 euro, maar het gemeentebestuur heeft goede hoop dat het waterschap De Dommel de helft betaalt. Zo niet, dan wordt dit onderdeel geschrapt.

q Het projectplan voor het aanpakken van de riolering aan de Rosenhofstraat in Liempde. De rioolpijpen moeten een grotere doorsnee krijgen. (Afbeelding: gemeente Boxtel).

Sinterklaas kon vorig jaar rekenen op grote belangstelling van de Liempdse kinderen in de Sint-Jans Onthoofdingkerk. (Foto: Gerard Schalkx).