Bas Geurts en Silvia van Nistelrooij heupwiegen 25 januari over het parket van partycentre Denziz op de zwoele klanken van de rumba.
Bas Geurts en Silvia van Nistelrooij heupwiegen 25 januari over het parket van partycentre Denziz op de zwoele klanken van de rumba. Foto: Albert Stolwijk

CARNAVALESKE BALLROOM- EN LATINPASSEN

Danskoppels repeteren intensief bij Denziz

JAN HERMENS

Slow, quick, quick, slow. De kandidaten voor het Boxtelse dansevenement Denziz with the Stars zijn volop aan het repeteren. In de aanloop naar de carnavaleske show op zaterdag 25 januari stelt Brabants Centrum de koppels voor. Martin Heijmans, filiaalleider van Modecentrum Theelen in Boxtel, zet zijn beste beentje voor met danspartner Joëlle Saris. Schoenmaker Bas Geurts uit winkelcentrum Oosterhof is gekoppeld aan Silvia van Nistelrooij.

Heijmans woont weliswaar in Sint-Michielsgestel, maar is door zijn functie toch bekend in Boxtel. Zijn danservaring? ,,Nul komma nul. Ja, vroeger heb ik me vaak uitgeleefd op de discovloer, maar stijldansen had ik nog nooit gedaan. Eenvoudig is het niet, maar ik vind het verrassend leuk. Het is wel intensief, we oefenen twee à drie keer in de week." Loting bepaalde dat Saris en hij zich op de tango richten. ,,Best pittig, maar wel mooi. De lat ligt in ieder geval hoog."

De filiaalleider werd gevraagd voor Denziz with the Stars naar aanleiding van een seizoensopening die hij bedacht. Heijmans: ,,Om de najaarscollectie te presenteren, had ik bedacht dansparen in de zaak te laten zwieren. Daarvoor benaderde ik partycentre Denziz. Vervolgens kreeg ik de vraag om mee te doen aan de show. Ik heb 'ja' gezegd en nu ben ik flink aan het oefenen."

Zijn danspartner Joëlle Saris uit Liempde beschikt wel over de nodige ervaring en deed ook al vaker mee aan het evenement dat verbonden is aan het Eendengatse carnaval. Saris: ,,Ik dans al sinds m'n vijfde. Met stijldansen ben ik rond mijn zestiende begonnen. Ik neem voor de vierde keer deel aan Denziz with the Stars. Het is iedere keer ontzettend gezellig. De deelnemers bouwen een sterke band op. We ondernemen ook leuke dingen samen."

Over Heijmans is ze heel tevreden. ,,Martin is erg enthousiast en pikt de tango snel op. Het is nogal een staccato-dans, maar we kunnen er zeker een mooi optreden van maken. De tango kent een Europese en Argentijnse variant die nogal verschillen. We doen ons best om beide dansen te laten zien."

'EEN DREMPEL OVER'

Schoenmaker Bas houdt van muziek en van bewegen op met name Latijns-Amerikaanse klanken. ,,Ik dans met mijn jongste dochter salsa en bachata. En zoals heel veel vijftigers heb ik toen ik een jaar of achttien, negentien was, ballroom- en latinlessen gevolgd. Ik kom dus niet geheel onbeslagen ten ijs, maar de rumba die Silvia en ik instuderen, was voor mij onbekend terrein."

Van Nistelrooij: ,,Ballroomdansen, dat is mijn specialiteit. De rumba was even wennen. Ik vind hem mooi. Het is wel een uitdaging om er een wervelend kijkspektakel van te maken." Ze doet 25 januari voor de zesde keer mee met het ludieke evenement. ,,Ik houd ervan om iemand iets te leren en buiten dat is het erg gezellig. De kandidaten leren ook iets over zichzelf, ze moeten toch een drempel over en zichzelf durven te laten zien."

De gelegenheidsdanspartners kennen elkaar al lang. Geurts: ,,Ik ben ondernemer in winkelcentrum Oosterhof en Silvia heeft daar in de cafetaria gewerkt. Ik heb er geregeld een frietje gehaald." Collega-ondernemers Marc van den Biggelaar en Hans van Erp benaderden de schoenmaker voor Denziz with the Stars. De mannen begon vorig jaar al enige druk uit te oefenen, toen zij zelf over de parketvloer van het Boxtelse partycentrum zweefden. ,,Ik ging kijken en kreeg meteen te horen: jij bent volgend jaar aan de beurt. Iemand moet de eer van Oosterhof hooghouden."

Van den Biggelaar en Van Erp stapten uiteindelijk Schoenmakerij Bas binnen, samen met Marion Veenstra van partycentre Denziz. ,,Toen ben ik gezwicht. Het is een flinke klus, maar ik geniet ervan. Het wordt een feest op 25 januari."

* * *

De vorige editie van Denziz with the Stars werd gewonnen door Vincent Baaijens die samen met Rieneke van de Wal op de vloer kwam. Baaijens is eind januari opnieuw van de partij. Maar dan als prins Donald VI van Eendengat. Afgelopen zaterdag werd hij in die rol geïnstalleerd. Oók in Denziz.

Martin Heijmans en Joëlle Saris perfectioneren de komende weken hun tango, dans van passie en vuur. (Foto's: Albert Stolwijk).
Afbeelding