Afbeelding
Foto: Tabitta

NOG MEER BOXTELSE TURNERS NAAR FINALE

Twee teams van Tabitta naar het NK in Sittard

Een tweede team van gymnastiek- en turnvereniging Tabitta heeft zich zondag in Leusden gekwalificeerd voor de finale van het Nederlands kampioenschap voor turnploegen. Vorige week plaatste de eerste jeugdploeg van de Boxtelse club zich al voor de eindronde van het NK.

De combinatieploeg van junioren uit de tweede en senioren uit de derde divisie moest in een veld van 46 formaties bij de eerste acht eindigen voor een plek in de NK-finale. Namens Tabitta startten Lieke van Berkel, Guylene Brunemann, Romy Schepens en Jaimy de Wit sterk op vloer. Ook op sprong en brug turnden zij degelijke oefeningen. Myrne van den Eertwegh was geblesseerd.

De turnsters van Tabitta kregen voldoende punten toegekend om zich staande te houden tussen de andere teams en maakten er een spannende wedstrijd van. Met hele goede balkoefeningen en een monsterscore van Guylene, 12.700 op balk, eindigden zij in het totaalklassement als tweede van de dag. Dit was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de NK-finale. Die turnwedstrijd vindt zaterdag 16 november plaats in Sittard.

p Lieke van Berkel, Jaimy de Wit, Guylene Brunemann en Romy Schepens kwalificeerden zich zondag in Leusden voor de finale van het Nederlands kampioenschap voor turnploegen. Die eindronde is zaterdag 16 november. (Foto: eigen collectie).


VROUWEN WINNEN VOOR ZESDE KEER OP RIJ

Volleyballers Blox stevenen
af op winterkampioenschap

Het vrouwenteam van volleybalvereniging VC Blox is goed op weg om de najaarstitel binnen te slepen. Zaterdag reisde de ploeg naar Beek en Donk om af te rekenen met middenmoter Bedovo. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Blox de leiding door vanuit een georganiseerde verdediging de aanval op te zetten. De tegenstander gaf zich echter niet snel gewonnen en wist veel aanvallen te neutraliseren.

De eerste set kenmerkte zich door veel aanvallen van Blox die de achter- en zijlijnen passeerden. De ploeg moest wennen aan het lichte type bal waarmee werd gespeeld. Toch hielden de gasten de servicedruk hoog waardoor de aanval van Bedovo niet goed op gang kwam. Blox sleepte de setwinst binnen met 25-16.

De passing kwam in het vervolg van de wedstrijd beter tot haar recht, waardoor Heidi van Pinxteren haar kenmerkende slimme verdelen van het spel kon oppakken. Carmen Steenbakkers en Rachel Spoor brachten daarnaast variatie in de aanval en Hanna van Esch en Elke van Rooij gingen op de flanken flink tekeer.

De ballen werden steeds strak naar de grond geslagen, regelmatig net ná de drie-meterlijn. Janne Ariëns werd als dia in deze fase van de wedstrijd ook regelmatig in de aanval betrokken en ook bij haar gingen de ballen in een strakke lijn naar de overkant. Aan het einde van deze set kwam Daphne van Meurs in het veld om de passing achterin constanter te maken. De tweede set werd ook door Blox gewonnen: 25-17.

CONSTANT

De Boxtelse vrouwen wisten ook in de derde en vierde set een constante aanvals- en servicedruk op te bouwen. De speelsters van Bedovo liepen hierdoor ook in deze twee bedrijven achter de feiten aan. Doordat de tegenstander de moed erin hield en veel aanvallen terug wisten te brengen, werden er enkele interessante rally's op de mat gelegd.

Van Meurs had een prima servicereeks met strakke ballen over het net en scoorde knappe punten. Van Pinxteren en Ariëns legden hun service juist weer in het voorveld neer waardoor het moeilijk anticiperen was voor de tegenstander. In de vierde set werden de aanvallen op momenten opvallend hard binnen geslagen door Blox.

Ook de standen waren in dit duel constant. De derde set haalde Blox binnen met 25-14 en de vierde met 25-15.

DOELSTELLING

De Boxtelse vrouwen staan door deze zesde overwinning op rij, zonder setverlies, vier punten los van de achtervolgers. Daarmee komt de doelstelling van dit seizoen, het kampioenschap, steeds meer binnen handbereik. Zaterdag speelt Blox om 12.30 uur in De Braken.


Jo Hanegraaf zegeviert op
jeu-de-boulesbaan

Het was maandag regenachtig en koud, maar toch namen er 38 mensen deel het regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Jo Hanegraaf was de beste met 26 punten uit drie wedstrijden.

Hij werd op de voet gevolgd door Leo Leenders (25/3) en Josefien Minkels (3/23). Josef Pennings werd vierde (3/18) en Ans van der Plas bekleedde de vijfde plek (3/17). De rij van prijswinnaars werd gesloten door Paul van Helvoirt (3/16) en Joop Schellekens (3/15).

KENNISMAKEN

Het regiomixtoernooi wordt elke maandag gespeeld aan de Selissenwal 25 in Boxtel; iedereen is welkom om deel te nemen. Beginnende boulers kunnen op dinsdag en donderdag kennismaken met de sport. Wie meer informatie wil, kijkt op www.jbvdewalnoot.nl.

Natuurwerkgroep bezoekt verborgen deel De Geelders

Stok en Hoge Beek. Deze aanduidingen zal weinig mensen iets zeggen. Gids Ton Popelier van Natuurwerkgroep Liempde (NWG) neemt liefhebbers op zondag 24 november mee om dit deel van het plaatselijke natuurgebied De Geelders te ontdekken.

De wandeling voert langs het Duitse Lijntje naar boerderij 't Hoefje, dat op Roois grondgebied ligt en waar een Vlaamse schuur is herbouwd. Daarna komen wandelaars langs een monumentje dat herinnert aan de kartuizer monniken die in de omgeving woonden. Langs populierenweides komen zij vervolgens uit in de Stok, waar het Duits Lijntje erg is verruigd en daardoor steeds meer de rol van een ecologische verbindingszone voor flora en fauna vervult. Ton Popelier van NWG Liempde is de gids. De wandeltocht start om 09.00 uur start café 't Groene Woud, Kasterensestraat 23. Aanmelden is niet nodig, stevig schoeisel wel.