Defensiefout nekt Irene in Odiliapeel

De voetballers van Irene togen zondag naar Odiliapeel. Beide ploegen staan onderaan in de vijfde klasse dus het beloofde spannend te worden. Hun eerste de beste fout werd Gemondenaren fataal. De thuisploeg won met 1-0.

Vanaf de aftrap was het Irene dat de meeste aanvallende intenties op de mat legde. Met bij vlagen goed voetbal werd een aantal goede kansen gecreëerd, maar de afwerking was slordig of het ontbrak aan geluk. Met name Levi van Rooij was met zijn snelheid een plaag voor de defensie van Odiliapeel. Zijn voorzetten bereikten vaak net niet een medespeler.

Gaandeweg de eerste helft kwam de gastheren wat vaker over de middenlijn, maar gevaarlijk werden ze geen moment. Een lange uittrap door de keeper van Odiliapeel werd door de Gemondse defensie verkeerd verwerkt. Hierdoor kwam de spits van de thuisploeg alleen voor Roy Versantvoort en wist met wat geluk de 1-0 aan te laten tekenen. Een domper voor Irene: de eerste de beste fout werd hiermee genadeloos afgestraft.

CONTINU DREIGEND

In de tweede helft speelde Irene aanvallender; verdediger Thomas Vorstenbosch werd gewisseld voor middenvelder Stijn Memelink om zo nog meer druk naar voren te creëren. Dit lukte net als in de eerste helft goed en Irene was continu dreigend en kreeg voldoende kansen om de gelijkmaker te scoren. Toch waren de voorwaartsen niet scherp genoeg en de keeper van Odiliapeel verrichte een aantal goede reddingen. Er werd niet meer gescoord.

Zondag 17 november speelt Irene het restant van de thuiswedstrijd tegen Fiducia; in de nog resterende drie kwartier moet de ploeg van Michael van de Wal een 1-0 voorsprong verdedigen. In sportpark De Laat wordt om 14.30 uur afgetrapt.