Afbeelding
Foto: Eigen collectie

SELDOME SENE IN 'KLASSIEK IN DE KERKEN'

Blokfluitkwintet speelt renaissancemuziek

,,De blokfluitisten van Seldom Sene doen hun naam eer aan: uit het rijke instrumentarium distilleren ze een zelden gehoorde schoonheid, die luisteraars doet vergeten dat het om louter blokfluiten gaat. Ze spelen levendig maar soms ook heel sonoor, dan lijkt het of men een orgel hoort in plaats van vijf fluiten", stelt David Andreae. Hij is van de drijvende krachten achter de Boxtelse concertserie Klassiek in de Kerken. Seldome Sene treedt zaterdag 14 december op.

De vijf vrouwen van Seldom Sene worden bijgestaan door sopraan Klaartje van Veldhoven in het programma Delight in musicke. Zij brengen liederen, dansen en instrumentale muziek uit de Engelse renaissance. Van Veldhoven past met haar lichte vibrato prachtig bij de fluiten. Zij onderscheidt zich niet alleen door haar warm, romig timbre, maar ook door een sensitieve interpretatie. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland.

Het Amsterdamse kwintet, dat in heel Europa optreedt tijdens series en festivals, wordt alom geprezen om de muzikale interpretatie en het mooie repertoire. Fluitiste Ruth Dyson: ,,Wij willen in een historische context spelen maar op een moderne manier." Het ensemble debuteerde in 2009 tijdens een concours in Le Mans, waar het de eerste prijs won. Vijf jaar geleden nam Seldome Sene de eerste prijs, de publieksprijs én de persprijs in ontvangst op een prestigieuze wedstrijd van het Festival Oude Muziek in Utrecht.

Het concert op zaterdag 14 december in Boxtel wordt gehouden in de protestantse kerk, Clarissenstraat 18 en begint om 16.00 uur. Kaarten à vijftien euro kunnen worden besteld via reserveren@klassiekindekerken.nl. Belangstellenden tot en met zestien jaar hebben gratis toegang.


Gratis workshop over klimaat en duurzaamheid

Van klimaatdrammer tot klimaatheld, zo heet de gratis workshop die Mirjam Bemelmans zaterdag 16 november van 11.00 tot 12.00 uur geeft in Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker.

Bemelmans leert de aanwezigen technieken om makkelijker duurzame stappen zetten en manieren om over klimaatverandering te praten. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over de opwarming van de aarde en die onderdeel willen zijn van de oplossing.

Deze workshop staat op zichzelf, maar geïnteresseerden hebben wellicht ook belangstelling voor Praat en daad voor het klimaat, een serie bijeenkomsten van Transitie Boxtel waarin deelnemers handvatten krijgen aangereikt om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. De eerste reeks is in volle gang. Belangstellenden kunnen zich nu inschrijven voor de volgende reeks op zes maandagavonden die in januari start. Aanmelden kan tot 3 januari bij David Andreae, Transitie Boxtel, via e-mailadres ttboxtel@gmail.com of telefoonnummer (0411) 67 75 97.


Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft de volgende activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 15 NOVEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Rots

MAANDAG 18 NOVEMBER

14.00 lezing opruimcoach in De Rots

DINSDAG 19 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot

13.30 hobbymiddag in De Rots

14.00 kienen in Orion

WOENSDAG 20 NOVEMBER

14.30 filmmiddag 'Green Book' in het Wereldhuis; opgeven vóór 15 november via telefoonnummer (0411) 67 78 63 of e-mail: sinavanalphen@solcon.nl

17.00 eten in het Wereldhuis; opgeven vóór 15 november bij Sina van Alphen.