Hayke van Heesch van RKSV Boxtel schiet in sportpark Munsel op doel in de wedstrijd tegen OSC '45. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

RKSV BOXTEL WINT IN EIGEN HUIS MET 1-0 VAN OSC '45

Munselploeg zet zegereeks voort

De tegenstanders van RKSV Boxtel kwamen zondag uit de Bossche wijk Orthen. OSC '45 werd met 1-0 naar huis gestuurd in sportpark Munsel.

De bezoekers staan lager op de ranglijst van de vierde klasse dan Boxtel, maar dat geldt voor meerdere ploegen. Waakzaamheid is echter geboden als onderschatting op de loer ligt. Maar van onderschatting is bij de rood-witten geen sprake.

De gastheren speelden zonder de geblesseerde Jesse van Homelen, die de laatste wedstrijden een goede indruk achterliet, en zetten vanaf het begin druk. In de eerste helft ging het spel wat heen en weer en na een klein halfuur kreeg Boxtel de overhand, zonder echter te scoren. Enkele kansjes van de thuisploeg misten overtuiging.

Meteen na de rust hadden beide teams kunnen scoren, maar treffers bleven uit. Even later kreeg Raul Gomez Sanchez een gele kaart na een erg onhandige overtreding. Boxtel bleef zoeken naar een opening, net zoals OSC overigens.

Bij de Bosschenaren was het Mark van den Hoven die zich regelmatig meldde, maar hij stond zowat alleen. OSC kwam bijna niet in het Boxtelse zestienmetergebied bij keeper Raymon Strik.

DUBBELE WISSEL

Na een klein half uur paste de Munselploeg een dubbele wissel toe: Daniel Foster en Rick van Hamond namen de plekken in van Rowi van de Besselaar en Robin van de Laak. Ook OSC wisselde. Na zeventig minuten viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Na een vrije trap van Stefan Persoons kwam de bal uiteindelijk bij Gomez Sanchez die de bal in de korte hoek schoot.

Hierna kreeg Boxtel de ene na de andere corner, maar de bevrijdende goal viel niet. Ook niet tien minuten voor het einde, toen Gomez Sanchez een schitterende steekpass op Foster gaf. Die nam de bal goed mee, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.

Aan het einde moet trainer Frank van Oers Boxtel noodgedwongen nog een keer wisselen. Hayke van Heesch verlaat licht aangeslagen het veld en in zijn plaats komt Sven van Heesch, een speler uit de JO17-1. Boxtel beperkte zich verder tot verdedigen. Als de scheidsrechter behoorlijk wat tijd bijtelt komt de ploeg zelfs nog met de schrik vrij. Doelman Strik pakt een kopbal van OSC van de lijn…

Boxtel hoopt zondag 17 november deze winning streak voort te zetten tijdens het duel tegen VCB in Biezenmortel. Aftrap om 14.30 uur.

p Hayke van Heesch van RKSV Boxtel schiet in sportpark Munsel op doel in de wedstrijd tegen OSC '45. (Foto: Hans Verberk).