De Serenade decor voor Het Grote Kerstbal

Het Grote Kerstbal, dat ook in Oisterwijk en Tilburg wordt gehouden, komt naar Liempde. Muziek- en theaterproducent Dave Hanhart, in Boxtel onder meer bekend van Jesus Christ Superstar, zet zaterdag 21 december dit evenement op touw in sociaal-cultureel centrum De Serenade.

Onder meer de Boxtelse zanggroep Tint deelt in de kerstsfeer. Ook de Liempdse zangers Lisa van Nuenen en Haico Berkelmans en Boxtelaar Theo de Vries verschijnen op de planken. Tevens zijn er optredens van het Vrilkhoven strijkkwartet en diverse semiprofessionele vocale ensembles uit Tilburg en Goirle.

De presentatie is in handen van Joleen van Rooij uit Liempde. Het Grote Kerstbal in Liempde start om 20.15 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. Een kaartje à vijftien euro is te bestellen via www.deserenade.nl.


Ruim zestig jaar Liempde te zien in bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd staat van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november vol met foto- en filmmateriaal over de laatste zestig jaar in Liempde. Heemkundestichting Kèk Liemt houdt dan de expositie Ontwikkeling van een actief dorp in beeld.

Aanleiding voor de tentoonstelling is het werk van de Liempdse fotograaf Gerard Schalkx. Op zaterdag en zondag worden er elk uur verhalen en gedichten voorgedragen. Zondag is er vanaf 10.00 uur een fietstocht. De tentoonstelling is vrijdag open van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.