Selissenwal vormt weer decor voor Culture Exchange

De Sint-Willibrordstraat in de wijk Selissenwal vormt opnieuw het decor voor Culture Exchange. Dit is het dansproject van studio RawNeal van Ranil van Peperstraten en danseres Lotte Timmermans. Maandag 18 november is de eerste oefendag.

Kinderen vanaf tien jaar en ouder (ook jongeren kunnen meedoen) met verschillende culturele achtergronden krijgen in circa tien lessen een dans geleerd. Zij bereiden dan een uitvoering voor waarbij ook publiek aanwezig is. En net als de vorige editie, die in het voorjaar plaatsvond, wordt ook dit keer Culture Exchange in een leegstaand huis in de Sint-Willibrordstraat gehouden. ,,De kinderen die eerder al een keer meededen, kunnen zich nu gewoon weer aanmelden. We zitten nu namelijk in een ander huis. Lotte en ik hebben nu meer tijd om een mooie voorstelling te creƫren voor het publiek", vertelt breakdancer Van Peperstraten.

CULTUURVERBINDER

Iedere dansles vindt op een maandag plaats in de Sint-Willibrordstraat tussen 15.30 en 16.30 uur. Dat Culture Exchange op dezelfde locatie plaatsvindt als de vorige keer, heeft alles te maken met voormalig cultuurverbinder Romijn Conen. ,,Via hem kwamen we uit bij woonstichting Sint-Joseph, nu Joost. Die zijn bezig met de renovatie van de huizen daar. Vanwege die werkzaamheden vindt er ook een verhalenproject plaats onder leiding van schrijfster Trudy van Rooij. En zo kwamen diverse zaken samen", aldus Van Peperstraten.

Hoe de eindshow dit keer precies wordt opgezet, moet volgens de Boxtelse breakdancer nog worden bepaald. ,,Of dat in de woning is, op straat, allebei of iets anders hangt ook af van de groep die er aan mee gaat doen", geeft hij aan.

Jeugd kan zich gratis voor het dansproject aanmelden via e-mail: culture.exchange.boxtel@gmail.com of via telefoonnummer: 06-23 12 38 42.