Onconventioneel liefdesdrama bij FilmPodiumScopia

FilmPodiumScopia vertoont donderdag 21 november de Hongaarse film On Body And Soul (Teströl és lelekröl) uit 2017. Dit is de tweede rolprent uit de reeks van het thema Wat Liefde Vermag en is te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker.

In een slachthuis in Boedapest is Mária nog maar pas aan de slag gegaan als de nieuwe kwaliteitscontroleur en het gefluister begint al. Tijdens de lunch in de kantine kiest de jonge vrouw ervoor om alleen in stilte aan een tafel te gaan zitten. Ze neemt haar werk serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar iets oudere baas Endre is ook een rustig type. Stilaan leren de twee elkaar beter kennen.

Entreekaartjes voor On Body And Soul zijn voor 7,50 euro online te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Voor een euro meer zijn ook toegangsbewijzen af te halen in cadeauwinkel Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). Voor aanvang van de voorstelling zijn ook aan de deur kaartjes te koop.


Ontcijfer geschiedenis

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) start een nieuw project, waarbij een index wordt gemaakt van de bevolkingsregisters van Boxtel en Liempde. Hiervoor wordt gezocht naar vrijwilligers. De werkzaamheden bestaan uit het overtikken van de oude bevolkingsregisters, zodat geïnteresseerden er later hun stamboom mee kunnen uitpluizen. Aanmelden kan via e-mail: hetvolk@bhic.nl met als onderwerp 'Vrijwilliger'.

Kunstexpositie

In de voormalige schoenenzaak Van der Weide aan de Stationsstraat 24 in Boxtel zijn het komende weekeinde schilderijen en beelden te zien. Van morgen, vrijdag 15 tot en met zondag 17 november is daar tussen 12.00 en 17.00 uur een expositie met werk van Berith Moonen, Claudine Brunella, Dolly Moonen, Els van der Weide, Laurentine Smith-Bijnen, Marjan Moonen, Marjo Kluijtmans en Roel Nibourg.