Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KOOR KIJKT TEVREDEN TERUG OP JUBILEUMCONCERT

Con Fervore brengt beweging in muziek

JAN HERMENS

De aanloop naar het concert was best spannend, vertelt Carin van der Sloot, lid van de Boxtelse zanggroep Con Fervore. Het koor had zichzelf tenslotte een uitdaging gesteld door niet alleen te zingen, maar ook te bewegen. De repetities wierpen vruchten af: het jubileumoptreden van zaterdag in de Liempdse Serenade mondde uit in een feestje.

,,We kijken terug op een prachtige avond", aldus Van der Sloot. ,,Zangcoach Karin Tooren heeft ons - voor we on stage gingen - nog moed ingesproken, een echte peptalk was het. Zoals onze dirigent Mirjam Zweerts in het vorige interview al aangaf: als we er moeten staan, dan staan we er. En zo was het."

REÜNIE

Voorafgaand aan het concert hield het veertigjarige koor een reünie. ,,Daar kwamen circa 25 oud-leden op af. Op een beamer en een fotobord vertoonden we kiekjes van vroeger. Die leveren altijd gespreksstof op. De herinneringen vlogen over en weer."

Over belangstelling had Con Fervore niet te klagen: de zaal was met 150 bezoekers goed gevuld. ,,Daarvan bleef een deel gezellig de afterparty meevieren tot na middernacht."

Nu het grote jubileumconcert achter de rug is, blikt het Boxtelse koor vooruit naar kerst. ,,We zingen de nachtmis in de Sint-Petrusbasiliek. Daarna wachten we even af wat er op ons pad komt, er dient zich altijd weer een nieuw optreden aan."

p Con Fervore zingt in De Serenade het Zweedse lied Gabriellas Sång, bekend uit de film As it is in heaven. (Foto: Peter de Koning).


Boxtelse band Nachteind brengt EP uit

'Mensen mooie muziek voorschotelen'

LINDA VAN DE WIEL

Honderden liedjes schreef hij al. Verschillende cd's heeft hij inmiddels uitgebracht. Maar singer-songwriter Dennis Wels (44) uit Boxtel en zijn band Nachteind brengen zondag 1 december hun eerste EP uit. Het titelloze mini-album bevat zes Nederlandstalige nummers. ,,Wij willen alle kleine theaters in Nederland platspelen."

Al jarenlang schrijft Wels muziek en betreedt hij podia in het hele land. ,,We hebben dit keer bewust gekozen voor het uitbrengen van drie EP's waarop elk ongeveer zes nummers staan. Doordat we steeds nieuw materiaal uitbrengen, blijven we in beeld." Een doelgerichte aanpak, die de band ook in de keuze voor kleine podia toont. Wels: ,,Ons eerste doel is in alle kleine theaters in Noord-Brabant te spelen. Denk aan De Enck in Oirschot en natuurlijk ons eigen Podium Boxtel. De plekken waar luisterpubliek komt, mensen die in stilte horen wat je speelt. Wij willen hen een avond vol mooie muziek voorschotelen."

GEDREVEN

Vervolgens wil de band - die naast Wels bestaat uit plaatsgenoot Rudy Bressers, Dennis van den Dries en Richard van der Heijden - kleine theaters in de rest van het land platspelen. Maar hoewel de Boxtelaar door muziek gedreven wordt, is het niet zijn ultieme wens door te breken. ,,Als ik de kans krijg, ga ik ervoor hoor, maar het is geen doel op zich. Want hoe het ook loopt, ik blijf toch wel muziek schrijven."

MOERSTAAL

Wels schreef tot drie jaar terug Engelstalige teksten, maar maakte per toeval de overstap naar zijn moerstaal: ,, Ik had net een cd gemaakt toen de recorder die alle nummers bevatte stukging. Dat betekende dat ik alles opnieuw moest opnemen." Daar had de muziekvirtuoos geen zin in en hij besloot het over een andere boeg te gooien: ,,De mooiste nummers vertaalde ik in het Nederlands en ik nam deze opnieuw op. Met de andere nummers deed ik niks meer."

Het schrijven en zingen van Nederlandse teksten bevalt Wels wel: ,,Het Nederlands staat dichter bij mezelf. Ook is mijn woordenschat groter dus ik kan er meer in kwijt."

PRESENTATIE IN TILBURG

De EP-presentatie van Nachteind vindt plaats op zondag 1 december in zaal Paradox aan de Telegraafstraat 62 in Tilburg. De nummers zijn vanaf die dag ook te beluisteren via onder meert Spotify en iTunes.

Meer informatie vind je op de website www.nachteind.nl.

Boxtel

DichtSlamRap

De inschrijving voor de Boxtelse poëziewedstrijd DichtSlamRap is geopend. De winnaar van dit evenement mag deelnemen aan het NK Poetryslam in Utrecht. De pre-finale is op zondag 12 januari; de finale donderdag 30 januari. Deelnemers sturen voor 1 december twee gedichten/slams (samen met een geluidsfragment) in via e-mail: marcel@dichtslamrap.nl.

Dennis Wels (rechts) presenteert met de band Nachteind zes Nederlandstalige liedjes. De EP komt 1 december uit. (Foto: eigen collectie).