NWG Liempde bespreekt oehoe en andere uilen

De oehoe, kerk-, bos-, rans-, veld- en steenuil: ze vliegen allemaal rond in Nederland. De dieren komen vanavond, donderdag 14 november, aan bod tijdens een lezing van Marco Renes in café 't Groene Woud.

Renes werkt bij Brabants Landschap waar hij onder andere beschermers coacht van de indrukwekkende vogels. Daarnaast monitort hij in zijn vrije tijd de vele nestkasten die hij opgehangen heeft. De specialist houdt de lezing in buurtschap Kasteren op uitnodiging van Natuurwerkgroep (NWG) Liempde. Deze start om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Toegang is gratis.


Inschrijven voor Gemondse Quiz

De inschrijving voor de Gemondse Quiz op vrijdag 10 januari is geopend. Deelnemers en sponsors kunnen zich aanmelden.

De teams kunnen op de quizdag om 18.00 uur het vragen- en opdrachtenboekje ophalen in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in sportpark De Laat. Diezelfde avond moeten de antwoorden daar om uiterlijk 23.00 uur ingeleverd zijn.

Zaterdag 25 januari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestavond in zaal Kloosterzicht. De winnaar mag een geldbedrag schenken aan een Gemonds goed doel naar keuze.

Inschrijven als team en/of sponsor kan via het inschrijfformulier op www.gemondsequiz.nl.


Gemonde

Kaartavond Irene

Ook dit winterseizoen houdt de Gemondse voetbalclub Irene rik- en jokeravonden op vrijdag. De eerstvolgende is morgen, vrijdag 15 november. Om 20.00 uur komen de kaarten op tafel in de kantine in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. De volgende kaartavond is op 29 november.