TRICOLORES STIJGEN DRIE PLEKKEN

ODC veegt de vloer aan met Vlijmense Boys: 0-5

ODC heeft uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys met 0-5 te winnen. Voor rust scoorde Lex van den Biggelaar; in de tweede helft breidden Joep van der Meijden (2x), Lennart Sannen en Sjoerd van Lokven de voorsprong uit. Door deze ruime zege stijgen de tricolores van de elfde naar de achtste plaats op de ranglijst.

Het was hard nodig dat ODC weer eens ging winnen. In Vlijmen zou dat op voorhand niet makkelijk zijn, aangezien de Boxtelaren er de laatste jaren steeds verloren. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch startte achterin met Noud van Besouw die de plaats innam van de zieke Just van Wijk. Al direct na de aftrap kreeg ODC de kans om op voorsprong te komen. Spits Sannen zag echter hoe zijn schot via een verdediger tot corner werd verwerkt.

In de 20e minuut kreeg ODC een corner. Van der Meijden bracht de bal voor het doel waarna Van den Biggelaar met links knap raak mikte: 0-1. Vlijmense Boys ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het zag er een paar keer dreigend uit, maar echt in de problemen kwamen de Boxtelaren niet. Zij hadden de wedstrijd goed onder controle en kregen nog een paar goede mogelijkheden. Op slag van rust kreeg de thuisploeg tot twee keer toe een gevaarlijke vrije trap net buiten de zestien, maar de bal belandde twee keer in de muur.

KOUD KUNSTJE

Na de pauze kreeg ODC meteen weer een grote kans. Van der Meijden was vanaf links zijn tegenstander weer eens te vlug af. Diens voorzet werd door Van Lokven opgepikt, maar een Vlijmense verdediger kon de bal met een uiterste inspanning nog tot corner verwerken. In de 57e minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Van den Biggelaar knalde Van der Meijden de bal hard in de benedenhoek.

Met het verzet van de thuisploeg was het daarna wel gedaan en daar profiteerden de Molenwijkploeg goed van. In de 66e minuut kwam ze er vanuit de omschakeling snel uit. Van der Meijden hield daarbij het overzicht en stelde Sannen in staat om de 0-3 op het scorebord te zetten.

Er volgden meer kansen. Een mooie dieptepass van Van Besouw bracht Van Lokven alleen voor de Vlijmense keeper waarna het voor hem een koud kunstje was om het vierde doelpunt aan te laten tekenen. Even later werd het ook nog 0-5 door uitblinker Van der Meijden die met een subtiel lobje de keeper verschalkte.

Deze ruime zege geeft de Boxtelse burger moed. Met goed spel werd een op voorhand lastige tegenstander vooral na rust van het kastje naar de muur gestuurd. Het eerstvolgende duel wordt gespeeld op zondag 24 november. ODC ontvangt dan FC Engelen, de nummer twee op de ranglijst, in sportpark Molenwijk.

Essche Boys overtuigt niet tijdens uitduel in Dinther

Een uitwedstrijd tegen Avesteyn uit Dinther heeft het eerste team van voetbalclub Essche Boys nul punten opgeleverd. De thuisploeg besliste de wedstrijd pas laat, maar won die uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0.

Essche Boys verscheen redelijk defensief aan de aftrap en Avesteyn zette vol de aanval in. De thuisploeg werd niet echt gevaarlijk, tot de tiende minuut; een goede redding van de Essche keeper Bart Spooren was nodig om de Dintherse aanvaller van scoren af te houden. De bezoekers probeerden via counters gevaarlijk te worden, maar goede voorzetten kwamen er niet. De gastheren creëerden daarentegen behoorlijk wat kansen voor rust. In de 25e minuut kwamen zij dan ook op een terechte voorsprong. Ondanks een goede redding van sluitpost Spooren, kon de Avesteyn-spits de rebound te verzilveren.

KABBELEND

Hetzelfde spel werd vertoond in het tweede bedrijf van de wedstrijd: Avesteyn viel aan en Essche Boys hield tegen. Alleen kreeg de thuisploeg niet veel kansen na de rust. De wedstrijd kabbelde naar het einde en de Esschenaren waren niet overtuigend genoeg om de gelijkmaker te forceren. Dat het uiteindelijk na 75 minuten 2-0 werd, was logisch. De thuisploeg kreeg steeds meer ruimte om te counteren en een van deze tegenaanvallen was succesvol. De wedstrijd was beslist, toch scoorde de Dintherse formatie nog één keer waarmee de eindstand was bepaald: 3-0.

Zondag speelt Essche Boys om 14.00 uur thuis tegen Wilhelmina.

Avesteyn 1 - Essche Boys 1        3-0
Essche Boys 2 - TGG 2        1-4
Essche Boys 3 - Real Lunet 3        2-0
Nemelaer 8 - Essche Boys 4        1-11
Den Dungen 7 - Essche Boys 5        3-1
Vrouwen: Blauw-Geel '38 2 - EB        0-2