Afbeelding
wieneke hofland fotograaf

ESSCHENAAR BRENGT ODE AAN KNUFFELS

Melvin presenteert zijn eerste boek tegen pesten

RENS VAN DEN ELSEN

Na ruim elf maanden hard werken was het zondag eindelijk zover. De twaalfjarige Melvin Erkemeij uit Esch presenteerde in restaurant Osteria Ciao Bella in de Vughtse Fort Isabella-kazerne zijn eerste boek: Ode aan de Knuffel. Hiermee wil hij geld inzamelen om een creatief evenement te organiseren voor kinderen die gepest worden.

Melvin zette eerdere al verschillende knuffel-gerelateerde projecten op voor kinderen in de hele wereld. Dit keer heeft hij allemaal bijzondere knuffel-verhalen verzameld en samen met gedichtjes, tekeningen en liedjes gebundeld in een boek vol herkenning voor de hele familie.

HART ONDER DE RIEM

Bij de presentatie van het boek op Fort Isabella, waar in 2021 waarschijnlijk ook het evenement tegen pesten gaat plaatsvinden, kwamen tachtig mensen, veelal met hun knuffels, om Melvin een hart onder de riem te steken. Velen van hen hadden het boek reeds in de crowdfunding-campagne besteld. ,,Ik ben zo dankbaar voor alle steun", vertelde Melvin. ,,Het raakt me hoe ik elke keer weer mensen enthousiast kan maken voor een nieuw project. Dit boek betekent heel veel voor mij. Ik kan hiermee een brug bouwen tussen mijn liefde voor knuffels en de wens die ik al heel lang koester: iets betekenen voor kinderen die gepest worden."

Het evenement moet in het voorjaar of de zomer van 2021 plaats gaan vinden. Kinderen leren zichzelf er weer kennen. Er komen verschillende creatieve activiteiten, zoals lachyoga, dans- en zangles en een tekenworkshop.

MANGA

Het hardcoverboek telt 160 pagina's vol verhalen van bekende en onbekende Nederlanders, jonge en oude, tweebenige en vierbenige knuffelaars. Maar er staan ook liedjes in, gedichten en een Japanse manga-strip. Onder meer Marco Borsato, Corry Konings en Maarten van Rossem leverden een bijdrage aan de bundel. Melvin wist hen op bijzondere wijze te benaderen en zij waren onder de indruk van zijn enthousiasme om anderen te helpen.

Ode aan de Knuffel kost twintig euro en is te bestellen via boekhandels als Bruna, maar ook op de websites www.bookspot.nl of www.peacebymelvin.com.

p De Essche Melvin Erkemeij leest een verhaal voor uit zijn eerste boek. Zijn moeder Isabel (met microfoon) heeft hem daarbij veel geholpen. (Foto: Wieneke Hofland Fotografie).