LENNISHEUVELSE PLOEG VERLIEST MET 4-1

Vijfdeklasser LSV zakt door de ondergrens

De voetballers van het Lennisheuvelse LSV hebben zondag met 4-1 verloren in Casteren. Al na tien minuten keken ze tegen een achterstand aan, die niet meer kon worden weggepoetst.

De beginfase ging gelijk op; LSV had meer balbezit, maar Casteren creëerde de beste kansen. Na tien minuten werd een overtreding gemaakt, volgens LSV net buiten het zestienmetergebied. De scheidsrechter legde de bal echter op de stip. De rechtsbuiten van de thuisclub ging achter de bal staan, keeper Lars Kruijssen hield de inzet uit zijn doel. De bal belandde recht voor de voeten van dezelfde rechtsbuiten die vervolgens wél binnenschoot.

Even later werd een lange bal gegeven op de Casterense spits. Hij werd in eerste instantie goed verdedigd door Dirk van der Struijk. Die gleed echter uit waardoor de aanvaller alleen nog doelman Kruijssen hoefde te verschalken. De LSV-sluitpost redde in eerste instantie, maar met veel geluk kon de spits via de rebound de bal in het inmiddels lege doel schieten.

LSV kwam hierna niet aan voetballen toe. Desalniettemin scoorden de bezoekers een kwartier voor het eindsignaal de aansluitingstreffer. De bal werd breed gespeeld op Bart Dammers, die zo kon doorlopen en de bal snoeihard door de benen van de keeper schoot. De mannen van trainer Boy Obispo namen hierna meer risico, Casteren gebruikte de ruimte die hierdoor ontstond handig en kwam op een 3-1 voorsprong. De rechtsbuiten van Casteren werd op het randje van buitenspel de diepte in gestuurd en schoot de bal simpel langs keeper Kruijssen.

De gastheren waren nog niet klaar. Via een counter kwam de bal bij de Casterense voorwaartse die hem met een hakje aflegde op de inkomende rechtsbuiten. Die kapte een verdediger uit, maar ging vervolgens naar de grond. Tot ergernis van de LSV'ers kreeg Casteren twee minuten voor het einde van de wedstrijd opnieuw een penalty. Wederom ging de rechtsbuiten achter de bal staan. Hij bepaalde de eindstand op 4-1. Zondag 17 november speelt LSV een wedstrijd om de 013-cup, een regionaal bekertoernooi van het online medium 013Voetbal van reclamebureau Sales & Media uit Tilburg.

Sponsor

Voetbalvereniging LSV en sportzaak Brabant Sports hebben vrijdag een nieuwe sponsovereenkomst gesloten. Binnenkort krijgt de club uit Lennisheuvel nieuwe tenues met de naam van de sponsor erop.

LIEMPDE VERSPEELT PUNTEN IN MATTE PARTIJ

DVG al ruim een jaar ongeslagen in eigen huis

Het eerste elftal van DVG is al meer dan een jaar ongeslagen in het eigen sportpark De Roode Bleek. De thuisploeg liet zondag echter wel twee punten liggen. Zonder tegenstander TGG uit 's-Hertogenbosch tekort te willen doen: DVG speelde een matte partij.

Het aantal kansen in de eerste helft was veel kleiner dan in eerdere thuiswedstrijden. Vlak na de aftrap twijfelde de achterhoede van DVG even en de tegenstander strafte dat bijna af. De Liempdenaren konden nog net een treffer voorkomen en de aansluitende hoekschop leverde TGG niets op. Dit spelmoment bleek voor de rood-gelen geen wake-upcall, hoewel Bas van Houtum nog een puike voorzet afleverde. De inzet ging echter aan iedereen voorbij.

UITTRAPPEN

Een van de vele verre trappen van de Bossche doelman eindigde in een hoekschop voor de gasten. De kopbal die daarop volgde, ging over het Liempdse doel. De uitspelende ploeg probeerde uit alle macht te scoren, maar slaagde daar niet in. De beste kans voor DVG ontstond uit een vrije trap van Bas Smulders. De keeper liet de kopbal van Jurge van der Velden los en er ontstond een scrimmage die eindigde in een buitenspelsituatie.

Na rust waren de Liempdenaren iets beter, maar zij kwamen wel op achterstand. Een crossbal in de verdediging werd onderschept en dit gaf de tegenstander net de ruimte die ze voor rust niet kregen: 0-1. Inmiddels was Twan van den Broek uitgevallen en kreeg Koen van de Sande opnieuw speeltijd. Hij voerde een mooie actie uit aan de linkerkant en speelde Luuk van de Ven aan die binnen het zestienmetergebied ten val werd gebracht: penalty. Van Houtum schoot de pingel onberispelijk binnen.

Met nog zo'n twintig minuten op de klok lag de zege voor beide ploegen voor het grijpen. Tijn van Heertum probeerde nog een voorzet van Van de Ven subtiel binnen te tikken, maar hij schoot over. Ook TGG kreeg nog een kans. Een voorzet van de zijkant werd letterlijk door iedereen gemist. In de slotseconden mocht DVG nog een vrije trap op zo'n twintig meter van het vijandelijke doel nemen, maar de doelman van TGG stond paraat en verwerkte de bal tot hoekschop. Uitslag: 1-1.

Zondag 17 november speelt DVG vanaf 14.30 uur een inhaalwedstrijd in en tegen Nieuwkuijk.

q DVG-speler Teun Welvaarts ziet twee tegenstanders naderen en wil de bal wegschoppen. (Foto: Toon van Ruremonde).