Sinterklaas bezoekt ook Essche jeugd

De goedheiligman bezoekt dit jaar ook de kinderen in Esch. Zondag 24 november om 14.30 uur komt hij per boot aan bij 't Haventje aan de Haarenseweg.

De tijd van schoenen zetten, liedjes zingen en cadeautjes uitpakken, breekt weer aan. Zaterdag 17 november arriveert Sinterklaas in Nederland. Dit keer komt hij met de trein aan in Apeldoorn. Een week later arriveert Sint-Nicolaas in Esch én blijft hij weer slapen in De Opgang, achter de sacristie in de Heilig Willibrorduskerk, waar de stichting Evenementen Commissie Esch het verblijf voor de Sint heeft ingericht. De exacte openingstijden worden later bekend gemaakt. Volg hiervoor deze krant en www.soesch.nl.


Robots centraal tijdens Week van de Ondernemer

De gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel houden van 11 tot en met 15 november samen met alle ondernemersverenigingen de Week van de Ondernemer. Tijdens deze dagen zijn er verschillende activiteiten en symposia.

Woensdag 13 november opent Sanders Machinebouw in Liempde haar deuren voor een seminar. Hier wordt verteld hoe het staat met robottechnologie en slimme camerasystemen. Tijdens deze bijeenkomst zijn onder meer robottoepassingen te zien die het bedrijf voor ziekenhuizen bouwde. Ook is het robotvoetbalteam van de Tu/Eindhoven aanwezig. Zij is dit jaar in Sydney wereldkampioen geworden.

Het evenement begint om 10.00 uur. Aansluitend is er een lunch. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mailadres: seminar2019@sandersmachinebouw.nl.