Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VRIJWILLIGERS BRENGEN DORP ALVAST IN WINTERSE SFEREN

Liempde bundelt kerstevenementen

Winter Wonderland. Dat is de naam van het 'nieuwe' kerstfestijn dat zaterdag 14 december plaatsvindt in het centrum van Liempde. Met als een van de publiekstrekkers: een heuse bobsleebaan. Hiermee worden evenementen zoals de Winterfair, kerstmarkt, kribkesroute en Liemt in 't Licht samengevoegd. Zaterdag begonnen vrijwilligers alvast met het ophangen van de verlichting aan de gevels en dakgoten van de deelnemers in het centrum.

Vorig jaar hielden tal van lokale organisaties op verschillende momenten in november en december eigen activiteiten. Dat trok niet alleen een zware wissel op de toch al niet onuitputtelijke vrijwilligersbron, bezoekers kwamen ook niet op alle evenementen af. Het samenvoegen is voor de organisatie vooral efficiƫnter.

BOBSLEE

Door de activiteiten te bundelen, kan er ook grootser worden uitgepakt tijdens Winter Wonderland Liempde. Zo moet een heuse bobsleebaan een van de publiekstrekkers worden. Daarnaast is het winterfestijn ook de locatie om alvast in de kerstsfeer te komen met vuurkorven, bomen, ballen, alpaca's en natuurlijk de kerstman. Er zijn tevens optredens van zes orkesten. Dit alles vindt plaats tussen 16.00 en 20.00 uur in het dorpscentrum en D'n Liempdsen Herd.

OP LIEMT GEMUNT

Daarnaast presenteren lokale ondernemers, verenigingen die meedoen aan Op Liemt Gemunt (OLG) en een groot aantal kraamhouders hun waren en activiteiten. Ook de Kribkesroute wordt deze zaterdag geopend.

Tijdens de Week van het Muntje van 30 november tot en met 8 december kunnen consumenten extra sparen voor verenigingen door hun aankopen bij OLG-ondernemers te doen. Tijdens het Winter Wonderland worden vervolgens de cheques aan de clubs uitgereikt. Hier doen zo'n twintig ondernemers en 45 verenigingen aan mee.

p Toon Hermes klom zaterdag samen met een groot aantal vrijwilligers de ladder op om Liempde te voorzien van sfeervolle feestverlichting voor de wintermaanden. (Foto: Peter de Koning).