Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LEERLINGEN VORSENPOEL ONTBIJTEN IN HET GEMEENTEHUIS

Bammetje eten met de burgemeester

Jan Hermens

Leerlingen van basisschool De Vorsenpoel, twee uit elke groep, wandelden vanochtend naar het gemeentehuis. Daar stonden mooi gedekte tafels voor de kinderen klaar. Ze deden mee aan het burgemeestersontbijt. Waarnemend burgervader Fons Naterop schoof dan ook gezellig aan.

De ochtendmaaltijd met de burgemeester is een onderdeel van het nationaal schoolontbijt, dat draait om een gezonde, voedzame start van de dag. De kinderen die niet in het gemeentehuis waren, smeerden hun boterhammetjes in De Vorsenpoel.

Voordat de burgemeester ging zitten, kleedde hij zich, zoals hij zelf zei, eerst even netjes aan. Eenmaal met ambtsketen om streek hij tussen de jongste leerlingen neer. ,,Ik stond in de file", vertelt Naterop. ,,Ik ook", reageerde Jim Meijer uit groep twee direct.

Jurre van den Biggelaar glunderde. Hij had een glimmende appel in zijn hand. ,,Appels zijn mijn lievelingsfruit. Ik neem er elke dag een mee naar school." Zoet, daar houdt hij van. ,,Op brood vind ik hagelslag, chocoladepasta en jam het lekkerst."

Lieke Verhoof lust graag witbrood. Wat ze ervan vindt dat de burgemeester een hapje met haar mee-eet? ,,Cool!" (Foto: Gerard Schalkx).