Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

WINKELIERS VERTROUWEN OP RENOVATIE

'Andere aannemer zal Oosterhof oppakken'

VERVOLG VOORPAGINA

Hoewel Hurks zich heeft teruggetrokken als ontwikkelaar van de renovatie van Oosterhof, heeft de winkeliersvereniging het vertrouwen dat een andere aannemer het plan voor het winkelcentrum wil oppakken. ,,Maar hoe en wat het precies moet worden, weet ik nog niet", aldus Van Erp, tevens eigenaar van Dierenspeciaalzaak Boxtel.

Bedrijfsleider Oskar Martens van Jumbo Oosterhof vindt het jammer dat Hurks het plan niet wil uitvoeren. Echter, zo lang dat niet leidt tot verder uitstel om het Boxtelse winkelcentrum aan te pakken, voorziet hij geen problemen.

'GEEN VERTRAGING'

Wat de exacte gevolgen zijn, moet nog blijken. Wethouder Van den Broek benadrukte tijdens het begrotingsdebat van vorige week dinsdag nog maar eens dat het definitieve plan omtrent het winkelcentrum nog voor de verkiezingen volgend jaar november rond zal zijn. Ondertussen worden er ook overeenkomsten opgesteld; de gemeente wil hiermee tijd besparen zodat er geen vertraging komt.

De vve van Oosterhof is om een reactie gevraagd. Ook heeft de redactie tot twee keer toe Hurks Vastgoedontwikkeling benaderd voor uitleg. Beide partijen wilden echter niet dieper ingaan op de kwestie en wachten af totdat de gemeente met een persverklaring naar buiten komt.

112 nieuw

Zes auto's botsen op A2

Op de westelijke helft van de rijksweg A2 onder Liempde botsten vandaag, donderdag 7 november, tijdens de ochtendspits zes voertuigen op elkaar. Het verkeer in de richting Eindhoven kon daardoor slechts van één in plaats van drie rijstroken gebruikmaken, wat leidde tot een lange file. Ook in Boxtel was dat merkbaar. Op de noord/zuid-as (Bosscheweg, Brederodeweg, Eindhovenseweg) was het aanzienlijk drukker dan normaal. Rond kwart over acht waren de beschadigde auto's weg getakeld en werden de rijbanen weer vrijgegeven.