RESTAURANTS OMARMEN BOXTELS INITIATIEF

Eet met je Hart actief op zo'n vijfhonderd locaties

Meer dan vijfhonderd restaurants openen vanaf deze week hun deuren voor de actie Eet met je Hart, de campagne waarmee de Boxtelse stichting Met je Hart aan iedereen wil laten zien hoe makkelijk het is om van betekenis te zijn voor een ander.

Waar Eet met je Hart ooit startte in Utrecht met zeven restaurants, is de campagne nu actief in 29 gemeenten. Ook restaurants in Boxtel doen hier aan mee, onder meer omdat in die plaats de stichting Met je Hart is ontstaan.

DONEREN

De campagne is op 1 november gestart en duurt in totaal zes weken. Deelnemende zaken vragen via de rekening of een speciaal gerecht om een euro te doneren aan Met je Hart. Van de opbrengsten organiseert de stichting ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. ,,Die krijgen we in beeld via zorg- en welzijnsprofessionals of mantelzorgers. Het zijn ouderen die vaak geïsoleerd achter hun eigen voordeur leven", legt initiator en voormalig inwoner van Boxtel, Babs van Geel uit. In Boxtel doen onder meer Plein 2, De Kerk, eetwinkel Select, De Waag, Corfu en Lunch bij Trots mee aan de inzamelactie.

Van Geel is fier op het grote aantal deelnemende restaurants. ,,Hiermee kunnen wij een steeds groter verschil maken. We maken impact op het leven van veel ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Inmiddels zetten zich bijna duizend vrijwilligers in voor het organiseren van ontmoetingen voor senioren. Juist het samenzijn is voor hen niet meer zo vanzelfsprekend en dat proberen we terug te brengen in hun leven", aldus Van Geel.

Ze vervolgt: ,,Daarnaast zijn alle vrijwilligers al weken bezig om een sterke campagne in hun eigen gemeente op poten te zetten. Ons motto is dan ook: reken af met eenzaamheid en ga eten in een van de deelnemende restaurants."

APPELTJE

Stichting Met je Hart kreeg dit jaar het felbegeerde Appeltje van Oranje uit handen van koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Van Geel en haar schoonzus Ivy namen de prijs eind mei in ontvangst, samen met een cheque ter waarde van vijftienduizend euro.

Alle deelnemende zaken zijn terug te vinden op de website van de stichting: www.metjehart.nl.


TWEE ACTIVITEITEN DOOR CONTOURDETWERN

Boxtel trakteert mantelzorgers op graffitiworkshop en muziek

Boxtel zet morgen én overmorgen vrijwilligers die zich ontfermen over een zorgbehoevende naaste in het zonnetje. Vrijdag 8 november is er een graffiti-workshop speciaal voor jongeren, daags erna is in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een muziekmiddag voor iedereen. Dit in het kader van de landelijke dag van de mantelzorg, die officieel zaterdag plaatsvindt.

Mantelzorgers tot 25 jaar gaan morgen met spuitbussen aan de slag in de spoortunnel Duits Lijntje aan de Laarakkerweg. Dat is de plek waar stichting Tunnel Vision Boxtel al vier jaar op rij het succesvolle graffiti-festival organiseert. Deelnemers verzamelen om 19.00 uur aan de Europalaan, op de plek bij de oversteek van het Apollopad. Zij worden door medewerkers van het Meldpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern ontvangen met een hapje en een drankje. Aanmelden kan via mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of 06-22 23 28 62.

MEISJES VAN DE RADIO

Zaterdag treden de Pauwergirls vanaf 14.00 uur op in de Tijberzaal. Monique, Jasmijn en Aleid trakteren met een 'rijdende radio' uit 1952 bezoekers op een muzikaal programma met liedjes uit de periode vanaf de jaren vijftig. Vaak driestemmig, met een knipoog en een snufje theater; van de Andrew Sisters tot Caro Emerald.

Wethouder Marusjka Lestrade opent om 14.30 uur de muziekmiddag, die eveneens wordt georganiseerd door ContourdeTwern. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.