Afbeelding
Foto:

AFGEKEURDE NOTITIE PER ABUIS OPENBAAR

Verwarring over weren fietsers Rechterstraat

JAN HERMENS

Door een interne fout van de gemeente is verwarring ontstaan over doorgaand fietsverkeer in het centrum van Boxtel. De fietsnotitie werd vorige week door het college van burgemeester en wethouders afgekeurd, maar belandde per abuis als akkoord op de openbare besluitenlijst. Gisterochtend publiceerde Brabants Dagblad daarover een artikel, waarna de gemeente wakker schrok.

Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Over fietsen door en met name het parkeren van de tweewielers in het centrum, wordt al jaren flink gediscussieerd in Boxtel. Ook wij vinden het als college een belangrijk onderwerp. Daarom hebben we er in onze wekelijkse vergadering vorige week uitgebreid bij stilgestaan. Als college konden we ons niet vinden in de notitie. Die is nu, voorzien van onze opmerkingen teruggestuurd naar de ambtelijke organisatie."

'HEEL VERVELEND'

Hoe de afgekeurde Fietsnotitie Boxtel, zoals het document officieel heet, toch op de openbare besluitenlijst kon belanden, is inmiddels opgeklaard aldus de wethouder. ,,We hebben maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Duidelijk is dat we deze misser en de verwarring die daardoor ontstaat, heel vervelend vinden." De besluitenlijst is inmiddels aangepast.

VERRAST

Henk van der Zee is projectleider van de werkgroep van Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) die, samen met de gemeente, de herinrichting van de Rechterstraat voorbereidt. Hij reageerde verrast toen hij het artikel in Brabants Dagblad las: ,,Gelukkig blijkt er sprake te zijn van een misverstand. Een taakgroep uit onze gelederen zoekt een oplossing voor fietsgebruik in samenhang met veiligheid van voetgangers in de Rechterstraat. Wat ons betreft zijn fietsers te gast op de zogeheten economische as. Voor fietsparkeren worden voorzieningen getroffen in de brede gedeeltes van de Rechterstraat en de omgeving van deze winkelstraat."

q Fietsers zijn gewoon welkom in de Rechterstraat. Het college van burgemeester en wethouders denkt nog wel na over het fietsgebruik in het centrum. (Foto: Henk van Weert, augustus 2019).


RECHTGEZET

In het artikel over de Boxtelse rondweg op de voorpagina van deze krant op donderdag 31 oktober stond een storende fout. Er staat: 'In augustus dit jaar, toen de zienswijzen op Move '31 werden beantwoord, achtte het college van B en W de VAN (Verbindingsweg A2-N618) nog niet nodig'. In plaats van de VAN werd echter de zogenoemde NO-way bedoeld, een noordoostelijke route tussen de Kapelweg en de rijksweg A2.

Raad omarmt SP-motie

De Boxtelse gemeenteraad heeft zich vorige week tijdens de begrotingsbehandeling unaniem achter een motie van de SP geschaard. Daarmee krijgt het college de opdracht meer mensen met een beperking in dienst te nemen. Ook moet nu eindelijk eens werk gemaakt worden om het keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen te behalen. De wens om dat te doen, leeft volgens de socialisten al geruime tijd binnen de ambtelijke organisatie.


Afbeelding