Afbeelding
Foto:

BOXTELAREN ZINGEN VOOR GOED DOEL

'Ontroerd als ik aan de repetitie terugdenk'

JULES HAMELEERS

,,Het was helemaal fantastisch, toen we Somebody To Love van Queen in de versie van George Michael speelden. Als ik terugdenk aan die repetitie raak ik al weer ontroerd", vertelt Patrick Hendriks. Hij is één van de acht Boxtelse zangers die zaterdag 23 november op de bühne staat voor A Trip Down Memory Lane van Lionsclub Dommel & Aa. Hiermee wordt geld opgehaald voor de lokale Voedseltuin en het gezamenlijk muziekonderwijs van de harmonieën en fanfares. Brabants Centrum sprak enkele muzikanten.

'Lion' en initiatiefnemer Roeland Heesbeen staat te springen om het podium te betreden. Hij is gitarist in de band die alle artiesten gaat begeleiden. ,,Er loopt ontzettend veel talent rond in Boxtel en het is fantastisch om dat samen te brengen op het podium." Heesbeen heeft er veel vertrouwen in dat het evenement van de Lionsclub een succes wordt: ,,Ons repertoire reikt van Queen tot André Hazes: er is voor ieder wat wils te horen. Dansen, zingen, alles kan: het wordt gewoon een ouderwets gezellige avond."

DERTIG JAAR

Hendriks staat 23 november als zanger op het podium. Hij maakt al dertig jaar muziek. Toen hij jong was semi-professioneel. Hij trad daarbij zo'n drie keer in de week op. Maar nu Hendriks kinderen heeft is hij nog maximaal twee keer per maand op het podium te vinden. Dat maakt zijn enthousiasme voor de muziek echter niet minder: ,,Toen Roeland het idee liet vallen, heb ik onmiddellijk 'ja' gezegd. Ik zit ook in het bestuur van Brede Scholen Boxtel, dus onderwijs voor kinderen vind ik heel belangrijk."

,,Daarnaast weet ik hoe belangrijk het is om iets kwijt te kunnen in muziek. En het verbroedert. Ik ben niet op mijn mondje gevallen, maar dat is met muziek niet nodig om een connectie te maken." Ook is Hendriks erg te spreken over de band die hem gaat begeleiden. ,,Tijdens de repetitie merkte ik al dat de muzikanten net als ik gepokt en gemazeld zijn. Dat zorgt voor een professionele voorstelling."

Ook Fenne van Wuijtswinkel staat op de bühne in Podium Boxtel voor het goede doel. Het grote publiek is niet vreemd voor de jonge Boxtelse; eerder trad zij namelijk al op met Karin Bloemen in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. En ook zij stond te springen toen ze gevraagd werd: ,,Ik heb eerder met de band samengespeeld, dus ik was meteen enthousiast." Van Wuijtswinkel vindt het mooi om ander Boxtels talent te ontmoeten: ,,Het is nog een verrassing wat de andere zangers gaan doen, maar ik vond het sowieso super om iedereen te leren kennen."

HET IS HET WAARD

Naast Van Wuijtswinkel en Hendriks zingen Anouk Mels, Sjef Kuipers, Pim Lavaleije, Gerlof Trommelen, Jazzmin en Donna Hobbelen tijdens het evenement van de Boxtelse Lionsclub. ,,We hebben zondag weer gerepeteerd en de sfeer is ontzettend goed. Ik denk dat mensen echt versteld zullen staan van de kwaliteit van alle muzikanten", aldus Heesbeen.

De Lionsclub verwacht dat het 'volle bak' wordt in Podium Boxtel. ,,We willen minimaal driehonderdvijftig bezoekers, maar het liefst natuurlijk meer." Heesbeen geeft aan dat sommige mensen de toegangsprijs van 19,50 aan de hoge kant zullen vinden, maar hij wil benadrukt dat de toegang het geld absoluut waard is. ,,Je mag een hele avond zingen en dansen op goede muziek. En dat voor het goede doel; wat is er nu mooier?"

Kaarten voor A Trip Down Memory Lane van Lionsclub Dommel & Aa zijn verkrijgbaar via de website www.podiumboxtel.nl.

q Fenne van Wuijtswinkel (links), Roeland Heesbeen (rechts) en Patrick Hendriks (onder) staan 23 november op het podium. (Foto's: eigen collectie).



Integreren door te eten bij Smaak van Boxtel in BHC

Voor het evenement De Smaak van Boxtel zijn nog enkele plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen nog meekoken op de woensdagen 11 december, 12 februari en 25 maart.

In de kookstudio van het Baanderherencollege wordt meerdere avonden vanaf 18.30 uur een vijfgangendiner gekookt voor en met gasten onder leiding van iemand met een niet-Nederlandse achtergrond. Deelname aan de avond kost acht euro. Aanmelden kan via e-mailadres: betsie@vandersloot.demon.nl of via telefoonnummer (0411) 63 15 03. Bellen kan ook naar Mieke Siemerink, telefoonnummer (0411) 67 52 46.


Rommelmarkt

In sporthal De Braken vindt zondag 1 december een grote rommelmarkt plaats. Deze duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Bellen hiervoor kan naar 06-81 13 55 91.

Afbeelding
Afbeelding